مطالب کاربردی و مفید
معرفی موتور ساید کرکره برقی
یکی از انواع موتورهای استفاده شده در کرکره برقی موتور ساید میباشد. نحوه قرارگیری این موتور در کناره درب یعنی سمت راست یا چپ است. این موتور نسبت به دیگر موتورهای کرکره برقی از قدرت بسیار بالایی برخوردار میباشد، به همین دلیل از آن بیشتر در اماکن پرتردد مانند مجتمع و پاساژها و غیره استفاده میشود.
معمولاً برای تنظیم ریموت کنترل بر روی این نوع موتور از دیپ سوئیچ استفاده میشود که باعث کارایی مناسب و عملکرد به موقع میگردد. موتورهای ساید کرکره برقی محدودیت وزنی ندارند و به دلیل قدرت بالایی که دارند میتوانند انواع دربهای کوچک و بزرگ را به راحتی به حرکت درآورند. از این موتورها برای وزنهای ۶۰۰و ۸۰۰ و حتی ۱۰۰۰کیلوگرم میتوان استفاده کرد.

کارامد بودن این محصول باعث شده در هنگام کارکرد (باز و بسته شدن درب) کمترین سر و صدا را ایجاد کند. برخی از موتورهای کرکره برقی در هنگام قطع برق شهری یا پیش آمدن مشکلی از کار میافتند و نمیتوان آنها را باز و بسته کرد و باید منتظر اتصال مجدد جریان برق بود.
اما موتورهای سایت در دو مدل ups دار و بدون ups هستند که در مدل اول به کمک خلاص کن میتوان درب را دستی باز و بسته کرد و استفاده از یو پی اس باعث میشود در هنگام نبودن برق ، موتور همچنان به کارکرد خود ادامه دهد .موتورهای ساید DC دارای یو پی اس یا همان باتری بکاپ میباشند. موتورهای ساید با توجه به محل قرارگیری خود نصب و راهاندازی آسانتری نسبت به سایر مدلها دارند.
معرفی موتور توبولار کرکره برقی
موتور استوانه ای شکل توبولار یا تیوبولار (Tubular) به معنی تیوب شدن موتور داخل شفت (لوله) است.این نوع موتور کرکره برقی بدلیل اینکه بشکل لوله می باشند و درون رول کرکره قرار میگیرند فضای کمتری را نسبت به موتورهای ساید اشغال می کنند و جهت کرکره با تردد متوسط و وزن تا 140 کیلوگرم ( توبلار صنعتی تا 350 کیلوگرم ) توصیه می شوند . این نوع موتور کرکره نسبت به سایر موتورها از قیمت پایینتری برخوردار است ولی میزان تردد مجاز آنها نیز کمتر از موتورهای ساید می باشد.

این سیستم از یک موتور استوانه ای شکل با طول حدود 50 cm استفاده می کند که از یک طر ف شفت ، داخل شده و به وسیله پیچ به آن محکم و ثابت می شود. چرخش بخش متحرک موتور شفت را به گردش در می آورد و باعث جمع شدن تیغه ها به دور شفت یا باز شدن آنها می شود . با توجه به محدودیت فضای موتور ، این نوع کرکره برای درب های با مساحت کوچک یا متوسط استفاده می شود.
موتور های تیوبلار بدون شک پر استفاده ترین نوع موتور در کرکره برقی ها می باشد و دارای محبوبیت زیادی بین نصابان کرکره است. این موتور ها در وزن های ۳۰، ، ۸۰، ۱۰۰، ۱۲۰، ۱۴۰، ۲۳۰ و ۳۰۰ کیلوگرم موجود است.موتور های تیوبلار بدون شک پر استفاده ترین نوع موتور در کرکره برقی ها می باشد و دارای محبوبیت زیادی بین نصابان کرکره است.
موتورهای توبلار به دو دسته سبک و سنگین (صنعتی) تقسیم می شود. مدل سبک که قدرت از 30 الی 140 نیوتن دارد و قطر لوله مورد نیاز آن (8) می باشد برای مکان های که عرض تیغه ها خیلی زیاد نیستند و کاربر احتیاج به کارکرد زیاد موتور ندارد استفاده میشود اما در مدل صنعتی که از قدرت 140 تا 300 نیوتن را دارا می باشد و نیاز به شفت (لوله) 11 دارد معمولا مورد استفاده برای درب های با عرض بالاتر تیغه و باز و بست شدن بیشتر درب استفاده قرار می گیرد.
موتور سنترال (مرکزی)
موتور سنترال یا موتور مرکزی یکی از انوع موتور کرکره برقی است. این موتور کرکره برقی به علت سهولت در استفاده و کارکرد راحت برای تمامی افراد و همچنین به دلیل قابلیت نصب بر روی کرکره های قدیمی بدون تعویض تیغه و قطعات که میشود کرکره دستی را به برقی اتومات تبدیل کرد مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته است.
از موتورهای سنترال کرکره برقی برای دربهای با وزن کم از ۱۵۰ کیلو تا ۵۰۰ کیلوگرم و هم چنین اماکنی با تردد روزانه پایین استفاده می شود. موتور سنترال دارای منبع تغذیه ۲۲۰ ولت بوده و سیستم خلاص کن در هنگام قطع برق را نیز دارا است.