سیستمهای حفاظتی گذر کنترل

 
مدیرت سیستم کنترل تردد

 به روز رسانی سه شنبه 9 خرداد 1402 

ریدر و آنتن برد بلند RFID با استفاده از تگ و لیبل


با توجه به دشوار بودن کنترل تردد پارکینگ برای ورود و خروج خودروها و نیاز به نیروی انسانی برای تشخیص مجاز ویا غیر مجاز بودن خودروها که معمولا با مشکلاتی همراه می باشد،امروزه از سیستمهای مدیریت کنترل تردد پارکینگ استفاده می شود که کار را بسیار راحت کرده و مزیت ها و امکانات زیادی را نیز به همراه دارد.

حذف نیروی انسانی و کم شدن اتلاف وقت خودروها  و انواع گذارش گیریها از مزیت های این سیستم می باشد.همچنین می توان برای مدتی از ورود و خروج بعضی از خودروها جلوگیری کرد مثلا برای پرداخت حق شارژ.سیستم کنترل تردد هوشمند را می توان به راهبند ویا هر نوع درب اتوماتیک دیگری متصل نمود.برد این سیستم از 5 تا 12 متر با توجه به محیط و نوع انتن متغییر می باشد.

سیستم های RFID به منظور سطح دسترسی بهتر و آسانتر بنا شده اند . از موارد استفاده از این سیستم ها بیشتر در زمینه کنترل تردد در سازمانها و پارکینگ های هوشمند است و باعث کاهش حجم ترافیک و نظارت ومدیریت بهتر تردد می باشد .

این سیستم ها بهترین روش های شناسایی اشیائ بر اساس امواج رادیوی است .در این فناوری میتوان نشانه هایی را از حامل خواند و یا بروی آن باز نویسی نمود. سیستم های RFID در زمینه کنترل تردد میتوانند شامل موارد سخت افزاری مانند تگ و لیبل ، آنتن ها و ریدر ها ، دستگاههای کنترل تردد و راهبند ها می باشد.

 

عملکرد ریدر برد بلند UHF

عملکرد ریدر برد بلند

عملکرد این سیستم بدین صورت است که یک انتن برد بلند RFID یا همان ریدر UHF در جلوی ورودی پارکینگ نصب می شود که باید رو به خودرو در هنگام ورود باشد.سپس انتن توسط کابل به یک دستگاه اکسس کنترل یا کنترل تردد متصل می شود،کارتخوان نیز با کابل به راهبند یا هر نوع درب اتوماتیک دیگری متصل می شود.

با نزدیک شدن خودرو به پارکینگ انتن فرکانس تگ ( لیبل) را که معمولا پشت اینه خودرو و روی شیشه چسبانده می شود را خوانده و اطلاعات را به کارتخوان میدهد،حال اگر این کد قبلا به کارتخوان معرفی شده باشد رله داخل کارتخوان فرمان باز شدن را به راهبند می دهد و مسیر باز می شود.مسیر خروجی پارکینگ هم به همین طریق با یک انتن و کارتخوان دیگر عمل میکند.

استاندارد ایران برای آنتن های UHF به صورت 2Wat  یا 33dBm می باشد که این استاندارد برای نقاط مختلف دنیا متفاوت می باشد و به همین دلیل در بازارهای دنیا و ایران آنتن هایی با توان و برد های مختلفی موجود می باشد.
از این سیستم میتوان برای باز کردن جک درب پارکینگ اتوماتیک هم استفاده کرد.
 
 

 پک ریدرهای برد بلند 



پک ریدر برد بلند لسو

 پک ریدر برد بلند لسو 4 متری 


پک ریدر برد بلند پگاسوز تایوان

 پک ریدر برد بلند پگاسوز تایوان 7 متری 
ریدر برد بلند UHF لسو 4 متری
ریدر برد بلند پگاسوز 101 تایوان

نمونه نصب در برج الهیه

   انتن برد بلند و ریدر RFID      

 

ریدرUHF برد بلند مدل pk-101 ساخت شرکت پکاسوس تایوان

 
یکی از با کیفیت ترین ریدر های موجود در بازار که از سرعت و دقت بالایی در تشخیص تک برچسبی برخوردار است و بخاطر تایوانی بودن ان بسیار محبوب است ریدر پگاسوس است.

PK-UHF101 یک ریدر RFID برد بلند برای خواندن تگهای پسیو پارکینگی در فرکانس UHF است. پشتیبانی از تگهای پسیو (بدون باطری) و امکان تنظیم فاصله خواندن تگ ها از 5 تا 8 متر و امکان نصب در فضای باز، کاربر را از استفاده از ریموت کنترل ها و تگ های اکتیو و مشکلات متعدد آنها بی نیاز کرده و در مجتمع های بزرگ علاوه بر خودکار نمودن باز شدن درهای پارکینگی، صرفه جویی قابل ملاحظه ای نیز در هزینه ها به همراه خواهد داشت.


این محصول ساخت پگاسوس تایوان می باشد.
مشخصات:
  • امکان ارتباط Wiegand, RS232, RS485
  • امکان ارتباط با کلیه کنترلرهای آفلاین و آنلاین Pegasus
  • امکان ارتباط با هر کنترلر تردد با خروجی Wiegand یا RS485




 انتن برد بلند پگاسوس


 
 

ریدرUHF برد بلند pk-201 ساخت شرکت پکاسوس تایوان

 

از این انتن برد بلند برای خواندن تگ های بدون باتری استفاده میشود و برد ان تا 15 متر قابل تنظیم است.این ریدر برد بلند قابلیت اتصال به شبکه را دارد ومیتواند دیتای تگ ها را بر روی شبکه ارسال کند.

مشخصات:
  • امکان ارتباط Wiegand, RS232, RS485
  • امکان ارتباط با هر کنترلر تردد با خروجی Wiegand یا RS485 دارای
  • دارای SDK برای توسعه نرم افزارهای کاربردی VC, VB, .NET و C++ و C#

 
انتن برد بلند 15 متری تگ خوان پگاسوس
 

ریدر برد بلند BS1 مدل C51


    تغذیه ورودی: DC9V
   گین آنتن: 12dbi
   فرکانس کاری: 902~928 MHz / 865~868 MHz
    دارای سیستم هوشمند پردازش DSP جهت پایداری و عملکرد دقیق
   توان سیگنال خروجی: 30dbm

   دارای پورت های TCP/IP، RS485 ، RS232 و wiegand
   ابعاد: 450*450*120 mm
    حداکثر مسافت خواندن تگ و کارت: 10 متر
   امکان تنظیم استاندارد ویگند 26/34
   پروتکل: ISO18000-6B و ISO18000-6C (EPC C1G2)
  
دمای کاری: -20°C ~ +55°C
انتن دوربرد rfid

ریدر برد بلند BS1 مدل P51


    تغذیه ورودی: DC12V
   پروتکل: ISO18000-6B و ISO18000-6C (EPC C1G2)
    ابعاد: 450*450*120 mm
    دارای سیستم هوشمند پردازش DSP جهت پایداری و عملکرد دقیق
   پروتکل: ISO18000-6B و ISO18000-6C (EPC C1G2)
   حداکثر مسافت خواندن تگ و کارت: 10 متر

   امکان تنظیم استاندارد ویگند 26/34
   ابعاد: 450*450*120 mm
    گین آنتن: 12dbi
   دارای پورت های TCP/IP، RS485 ، RS232 و wiegand
   گین آنتن: 12dbi
   فرکانس کاری: 902~928 MHz / 865~868 MHz
    دمای کاری: -20°C ~ +55°C
 

 

انتن برد بلند ZK tech
 

ریدر برد بلند ZK TEC


ریدر برد بلند zk  تجهیزاتی هستند جهت کنترل عبور و مرور (تردد) خودروها در انواع پارکینگ های اداری، مسکونی، سازمانی...

این  ریدر برد بلند  یا آنتن های uhf مقابل درب پارکینگ هم از داخل هم از خارج نصب می گردد. زمانی که اتومبیل مجاز که دارای تگ uhf  است از مقابل این آنتن‌ها عبور میکند ریدر های RFID  با فرکانس بالا UHF  از فاصله ۱۲ متری تگ برچسبی متصل به شیشه جلو اتومبیل را تشخیص داده و فرمان باز شدن درب پارکینگ را صادر میکند.ریدر برد  بلند  zk  مناسب عملکرد دمایی بین منفی ۲۰ تا مثبت ۶۰ درجه سانتیگراد است و با داشتن استاندارد ip۶۸  در همه مناطق با هر شرایط آب و هوای قابل نصب است

تغذیه ورودی: DC12V
حداکثر مسافت خواندن تگ و کارت: 12 متر
گین آنتن: 12dbi

توان سیگنال خروجی: 30dbm
دارای سیستم هوشمند پردازش DSP جهت پایداری و عملکرد دقیق
ابعاد: 450*450*120 mm
فرکانس کاری: 902~928 MHz / 865~868 MHz
امکان تنظیم استاندارد ویگند 26/34
پروتکل: ISO18000-6B و ISO18000-6C (EPC C1G2)
دارای پورت های TCP/IP، RS485 ، RS232 و wiegand
 دمای کاری: -20°C ~ +55°C

 

ریدر برد بلند پگاسوز تایوان

ریدر پگاسوز

انتن پگاسوز

 

نقشه سیم بندی آنتن برد بلند RFID

 
آنتن دور برد (UHF) به تنهایی قادر به باز کردن درب نیست. دلیل این امر این است که خروجی آنتن دیتا بوده و از استاندارد ویگند 26 و 34 بیت پیروی می کند. برای ایجاد ارتباط بین آنتن UHF با مرکز کنترل درب بازکن، راهبند، کرکره برقی، اپراتور درب شیشه ای و ... به یک کنترلر نیاز است. کنترلرها اغلب اکسس کنترل و کارت-خوان هایی که دارای سوکت ویگند ورودی می باشند، هستند. در ادامه به شرح سیم بندی آنتن دور برد به اکسس کنترل و درب بازکن پرداخته شده است.

اگر شرکت سازنده آنتن طبق استاندارد ویگند سیمهای خروجی آنتن را آماده کند، رنگ بندی سیمها به شرح زیر خواهد بود. رنگ بندی ذکر شده ممکن است در برخی از آنتن های UHF متفاوت باشد، جهت اطمینان از رنگ سیمها حتما لیبل موجود روی آنتن را بررسی کنید. رنگ سیم سبز D0 وسفید D1 می باشید که برای برقراری صحیح ارتباط بین آنتن و کنترلر حتما باید GND آنتن و GND کنترلر(منفی) به هم متصل شده و یکی شوند، در غیر اینصورت عملکرد کنترلر مختل خواهد شد.
 
نقشه سیم ابندی انتن تگ خوان برد بلند مدیریت  پارکینگ
               
         
         

اتصالات از راهبند به اکسس کنترل    
اتصالات از اکسس کنترل به راهبند
D0آنتن به D0 ویگند ورودی اکسس         NO رله خروجی اکسس به Open سیستم درب بازکن
D1 آنتن به D1 ویگند ورودی اکسس        COMرله خروجی به COM سیستم درب بازکن
GND آنتن به GND اکسس  

در اغلب اکسس کنترل ها نام کانکتور ویگند ورودی با اسم WIND0 و WIND1 یا DO و D1 بیان می شود و از رله NO و COM رله آزاد آن برای اتصال به قسمت تحریک دست انواع سیستم های درب بازکن مانند راهبند، مرکز درب بازکن بازویی، مرکز درب بازکن ریلی، کرکره برقی، مرکز درب شیشه برقی و ... استفاده می شود.

تغذیه آنتن برد بلند

برای تغذیه آنتن برد بلند توجه داشته باشید که اگر از آداپتور ۱۲ولت و یا ۹ولت با توجه به مشخصات دستگاه استفاده میکنید،نبایدفاصله آداپتور با انتن برد بلند بیشتر از حدود ۵تا۷ متر باشد زیرا جریان و ولتاژ کاهش پیدا کرده و عملکرد انتن برد بلند را مختل میکند و در مواقعی که فاصله خیلی زیاد باشد آنتن کار نمیکند و به طور مدام بوق با فاصله یک ثانیه یک بار میزند.

دراین مواقع باید آداپتور آنتن برد بلند را نزدیک خود آنتن قرار دهید.از تغدیه هایی که ولتاژ بالاتراز ۱۲ولت ارسال میکنند و اصطلاحا سوئیچینگ نیستند خودداری کنید تابه آنتن صدمه وارد نشود .ولتاژ آنتن برد بلند باید فیکس همان ولتاژ اعلام شده در مشخصات باشد.


 

تنظیم آنتن برد بلند

 

روش تنظیم انتن برد بلند RFID

 
ریدرهای RFID  باید قبل از نصب، تنظیم شوند. تنظیم و مشخص کردن نوع خروجی آن یکی از مهم ترین تنظیمات آنتن های دور برد است.خروجی آنتن برد بلند دیتا است و می توان آن را در انواع Wiegand26، RS485، RS232، TCP/IP و Wiegand34 در اختیار داشت. 

اغلب آنتن هایی که دارای کابل شبکه هستند، دارای خروجی TCP/IP می باشند که امکان استفاده از خروجی شبکه برای اتصال به اکسس هایی که دیتای ورودی را از طریق شبکه دریافت می کنند را دارند.برخی از آنتن ها امکان ارسال داده به صورت سریال را دارند. این خروجی سریال در دو فرمت RS232 و RS485 در اختیار کاربران قرار داده می شود.استفاده از RS232 یا RS485 وابسته به نوع اکسس مورد استفاده است. در بیشتر آنتن ها پورت سریالی برای این استفاده، قرار داده شده است.

ویگند، پر کاربردترین پورت خروجی آنتن دور برد است. در اغلب اکسس کنترل ها و کارت خوان ها پورت ویگند ورودی وجود دارد. با اتصال ویگند خروجی آنتن برد بلند به ویگند ورودی اکسس کنترل یا کارت خوان می توان اتوماسیون درب های برقی را به راحتی انجام داد.این پورت از دو رشته سیم D0 (سیم سبز) و D1 (سیم سفید) تشکیل شده که دیتا را انتقال میدهند.

وگند

همانطور که می دانید آنتن دور برد دارای فرکانس در رنج های 865 تا 868 و 902 تا 928 مگاهرتز است و اغلب اکسس کنترل ها و کارت خوان EM با فرکانس 125KHz یا مایفر با فرکانس 315Mhz هستند بنابراین باید طبق یک استاندارد تگ و کارت های 900 مگاهرتزی آنتن دور برد توانایی هم سان سازی با کارت خوان های رایج را داشته باشد. بدین منظور استانداردهایی همچون ویگند به کار گرفته شدند. ویگند یک استاندارد است که در بیت های متفاوت وجود دارد.

دو استاندارد ویگند که بیشترین کاربرد را دارد Wiegan 26 bit و Wiegand 34 bit هستند که در آنتن های دور برد هر دو آن ها به کار برده شده اند. تفاوت این دو در تعداد بیت های ارسالی است. برای درک بهتر این مطلب به مثال زیر توجه کنید:

اکثر کارت و تگ های برد بلند دارای شماره کارت 24 رقمی هستند اما شماره کارتی که برای اکسس ارسال می شود دارای ارقام کمتری است. اگر خروجی ویگند آنتن، بر روی Wiegand 26 تنظیم شده باشد شماره کارت دریافتی، 5 تا 7 رقم و اگر Wiegand 34 باشد شماره کارت 7 تا 9 رقم خواهد بود. به دلیل بیشتر بودن تعداد ارقام ارسالی در ویگند 36، احتمال تداخی شماره دو یا چند کارت یا تگ با یکدیگر بسیار کمتر شده و امنیت عملکرد آنتن بیشتر خواهد شد.

همانطور که پیشتر ذکر شد کارت و تگهای UHF اغلب دارای شماره 24 رقمی هستند. این ارقام شامل چند بخش از اعداد است که  به طور کلی سه بخش سری، سریال و بیت پریتی را می توان نام برد. در آنتن برد بلند می بایست تنظیماتی انجام شده و برای آنتن مشخص شود تا با مشاهده یک تگ یا کارت UHF، کدام بخش از ارقام کارت را با استفاده از استاندارد ویگند تبدیل نموده و برای اکسس کنترل ارسال کند.

در حالت پیش فرض در اکثر آنتن ها تنظیمات در حالت درستی قرار داده نشده اند و نیاز به تنظیم این پارامتر وجود دارد. پارامتری که در آنتن برای این تنظیم قرار داده شده است به نام Start bit یا Offset هستند.

اگر مقدار این گزینه در حالت 0 قرار داشته باشد، به دلیل اینکه شمارههای ابتدایی کارتها شماره سریالی است که شرکت سازنده به طور ثابت برای تمام تگ و کارت ها اختصاص داده است، تمام کارت های UHF را با شماره کارت مشابه شناسایی کرده و اجازه تردد به همه آنها را خواهد داد. برای جلوگیری از این امر که امنیت دستگاه و مکانی که از آن استفاده شده است را پایین می آورد، باید Start bit به درستی تنظیم شود.

تگ برجسبی UHF

معرفی تگ هاي UHF:


تگ هاي UHF در محيط ها و امور مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. اين تگ ها بخاطر حل بسياري از مشكلات RFID و همچنين بدليل نيازهاي بازار روز به روز محبوبيت بيشتري پيدا مي كنند.این تگ ها امروزه بسيار قابل اعتماد بوده و توسط بسياري از شركت ها و سازمان ها در كشورهاي پيشرفته جهان بكار مي روند. گستره فركانس تگ هاي UHF از ۸۵۸ تا ۹۳۰ MHZ است و ميانگين فاصله خواندن آن نيز ۹ متر است.

تگ هاي UHF مي توانند جهت امور Work in Process بكار روند شامل:

سیستم های ردیابی، امور شناسايي آثار جعلي ، انتن های برد بلند,امور شناسايي و بسياري كاربردهاي ديگر. بدليل اينكه تگ هاي UHF مي توانند نیازهای دامنه و پوشش گسترده ای از كاربران را فراهم کنند، این تگ ها جهت اموري كه يك تگ بين المللي مورد نياز است و يا يك تگ مورد نياز است كه هم بتواند در فاصله كم و هم طولاني را بتواند بخواند ، بسیار مناسب هستند.تگ هاي UHF جهت امور زنجيره اي در صدر اولويت هستند. جهت استفاده از اين تگ ها هم در فاصله كم و هم در فاصله نسبتا دور مي توانند مورد استفاده قرار گيرند.

تگ کاغذی UHF با عنوان تگ RFID کاغذی UHF نیز شناخته می‌شود که همین تعریف ویژگی‌ها و خصوصیات آن را به صورت مختصر تعریف می‌کند. اولین ویژگی بارز در این برچسب‌ها این است که از تکنولوژی RFID یا همان ارتباطات رادیوفرکانسی بهره می‌برند.

تگ برچسبی uhf
این تکنولوژی به آنها امکان ارتباط از راه دور و از راه نزدیک رو می‌دهد و اطلاعات آنها را می‌توانیم به کمک دستگاههای ریدر یا خواننده دریافت کنیم. این ویژگی به تگ کاغذی UHF یک توانایی خاص بخشیده است که کاربرد آن را در حوزه‌های مختلف میسر می‌کند.

اما اگر بخواهیم دلیل نامگذاری تگ کاغذی UHF را درک کنیم باز هم باید به تعریف قبلی ارائه شده برای آنها رجوع کنیم. پسوند UHF استفاده شده در این تگ‌ها به خوبی امواج و فرکانس‌های فعال در مورد این برچسب‌ها را نشان می‌دهد. این پسوند از کلمه (Ultra High Frequency) گرفته شده است که به معنی فرکانس فوق العاده بالاست.

با توجه به اینکه در این تگ کاغذی از امواج فرکانسی فوق‌العاده بالا استفاده شده است، یعنی به راحتی می‌تواند تا فواصل دورتر این امواج را ارسال کند و به راحتی امکان خواندن اطلاعات آن از فواصل دور از ۱ تا ۱۰ متر فراهم است. پس برای توضیح نحوه عملکرد تگ کاغذی UHF به صورت غیر فعال بدین شکل عمل می‌شود که ابتدا امواج رادیو فرکانسی از آنتن دستگاه خواننده یا فرستنده ارسال می‌شود و به این تگ کاغذی می‌رسد.


این تگ‌ها در محدوده فرکانس بین 860 تا 960  مگاهرتز کار می کنند و به همین دلیل در مورد ارتباطات از راه دور بسیار مناسب هستند. همچنین، در دسته بندی آنها از دو دسته فعال (active) و غیر فعال (passive) نیز استفاده می‌شود که محصول مورد نظر ما در این مطلب غیر فعال است.

 

تگ خرد شونده


تگ برچسبی uhf خرد شونده از نمونه تگ و یا لیبل هایی می باشد که روی شیشه جلو خودرو ها چسبیده می‌شود و به همراه آنتن های برد بلند uhf تردد خودروهای انواع پارکینگ را کنترل می‌کند. تفاوت این تگ خرد شونده با تگ های معمولی در این است که پس از چسبیده شدن روی شیشه جلوی ماشین دیگر قابل برداشتن بدون آسیب دیدن به تگ نمی باشد ،اگر شخصی اقدام به برداشتن این تگ  جهت نصب بر روی ماشین دیگر کند تگ خرد شونده تکه تکه شده و دیگر قابل استفاده نمی باشد.
 

برد کنترل ریدر برد بلند

مقایسه برد کنترل اصلی و اکسس کنترل برای راه اندازی ریدر برد بلند

 
رایج ترین خروجی مورد استفاده در انتن های برد بلند ویگند 34 است که به صورت دیتا میباشد,بنابراین به دستگاهی که ورودی ویگند داشته باشد جهت دریافت اطلاعات انتن نیاز است.
برد کنترلی که به صورت فابریک برای این سیستم طراحی شده معمولا دارای  2 و یا 4 ورودی انتن میباشد,یعنی دارای 2 ویا 4 ورودی ویگند است. پس میتوان 2 و یا 4 عدد انتن را با ان کنترل کرد.

این برد کنترل برای تمامی تنظیمات از جمله کد دهی تگ ها گذارش گیری ها و تنظیمات اولیه نیاز به نرم افزار و یک سیستم کامپیوتر دارد که توسط پورت شبکه به هم متصل شده و تنظیمات انجام میشود.پس هر بار که نیاز باشد تا تگی را حذف یا اضافه کنید باید با یک کامپیوتر یا لپ تاب به برد کنترل متصل شده و تنظیمات انجام شود.
البته نیاز به حضور همیشگی کامپیوتر پای این سیستم مانند گذشته نیست.هر جفت انتن هم 1 ویا 2 رله برای فرمان به درب اتوماتیک ویا راهبند اتوماتیک دارد.

 

مشخصات فنی برد کنترل انتن برد بلند


    تغذیه ورودی 12VDC
    قابلیت ثبت و مشاهده دسترسی کاربران
   امکان ثبت و ذخیره100,000  دسترسی
   دارای کانکتور اتصال ویگند ورودی جهت اتصال به انواع Reader با خروجی ویگند
    امکان اتصال دو آنتن با خروجی ویگند به مرکز کنترل
    دارای دو رله آزاد جهت کنترل دو درب مجزا
    امکان Backup گرفتن ازاطلاعات کاربران

    قابلیت تعریف 20,000 کاربر
    امکان غیرفعال کردن دسترسی هر یک از کاربران
    دارای برنامه با محیط ساده و زیبا جهت مشاهده آنلاین ورود و خروج­ ها
    امکان اتصال به کامپیوتر به وسیله پورت شبکه
   
اکسس کنترل یا کارتخوان هم مانند برد بلند قابلیت نصب به انتن را دارد و انتخاب بین این دو دستگاه بستگی به شرایط و خواسته های شما دارد.اکسس کنترل ها معمولا دارای یک ورودی ویگند هستند بنابراین به هر اکسس کنترل فقط یک انتن قابل نصب است ,البته میتوان در مدل های با سرعت پردازش بالا دو انتن را هم به صورت موازی به دستگاه متصل کرد .اتصال دو انتن به یک ورودی ویگند میتواند زمانی که دو خودرو هم زمان پشت انتن قرار گیرند باعث تداخل شود.که در اکسس های خوب امکان ان تقریبا صفر است.

خصوصیت خوب این اکسس کنترل ها این است که به دلیل وجود صفحه ال سی دی ومنو انجام کارهایی مانند کد دهی تگ ها و حذف و اضافه کاربر بدون نیاز به کامپیوتر انجام میشود و فقط برای گذارش گیری نیاز به کامپیوتر است واین کار را راحت میکند.

اگر نیاز به گذارش گیری مجزای ورود و خروج دارید باید از دوعدد اکسس کنترل استفاده کنید زیرا هر اکسس فقط میتواند گذارش یک انتن را ثبت کند.این دستگاهها معمولا یک عدد رله برای باز کردن درب اتوماتیک دارد.
 


نمونه برد کنترل انتن RFID

نمونه برد کنترل


اکسس کنترل
نمونه اکسس کنترل



روش تنظیم انتن برد بلند پگاسوس

 
در انتن برد بلند پگاسوس برای اتصال دیتا باید از سیم ابی کمرنگ برای D0 و ابی پر رنگ برای D1 استفاده کرد.
انتنها نیز باید قبل از نصب حتما تنظیم شود.

 

روش تنظیم انتن پگاسوس



 روش تنظیم انتن پگاسوس


برای انجام تنظیمات ابتدا باید آنتن را از طریق پورت Lan یا پورت سریال RS232 به کامپیوتر وصل کرد. توجه داشته باشید که برای تنظیم کردن آنتن حتما باید پاور و تغذیه آنتن وصل باشد. اگر از طریق پورت lan ارتباط بر قرار شده باشد باید گزینه ارتباط را در قسمت Comunication روی TCP/IP قرار دهید ولی اگر از پورت سریال استفاده شده باشد از گزینه com برای برقراری ارتباط استفاده کنید. اگر از TCP/IP استفاده می کنید فیلدهای قسمت TCP/IP را با توجه به مدل آنتن پر کنید و در انتها دکمه Open Net را فشار دهید و در صورت استفاده از پورت سریال گزینه های قسمت com را تکمیل کرده و بعد گزینه Open Com را انتخاب کنید.

 

روش کار با نرم افزاربرد کنترل ریدر برد بلند RFID

 
برای معرفی کارت و یا تگ ها و استفاده از اکسس کنترل  می بایست از نرم افزار استفاده نمود تا امکان تنظیمات ,گذارش گیری و حذف و اضافه تگ ها وجود داشته باشد.ابتدا نرم افزار را اجرا کرده، در قسمت user نام کاربری را abc و password را ۱۲۳ وارد کنید.
 
 مرحله اول Add کردن دستگاه است. اکسس را بوسیله کابل شبکه به کامپوتر وصل کنید، سپس مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

۱. گزینه Add controller by searching را انتخاب کنید.
۲. بر روی Search کلیک کرده، نام و مشخصات اکسس بر روی صفحه نمایش داده می شود.
۳. بر روی گزینه Add found to system کلیک کنید تا دستگاه به نرم افزار افزوده شده و آماده کاربری شود.

نرم افزار ریدر rfid

 
مرحله دوم اضافه کد دادن تگ و کارت ها است.

۱. گزینه Auto add card by searching را انتخاب کنید. صفحه ای ظاهر می شود، بر روی گزینه Door را انتخاب کرده و بر روی Next کلیک کنید.
۲. تگ یا کارت ها را یکی یکی جلوی آنتن بگیرید تا کد آن بر روی صفحه نمایش داده شود. پس از اتمام بر روی Ok کلیک کنید.

 
نرم افزار ریدر برد بلند تگ خوان
 
 
تا این مرحله شماره کارت ها وارد دیتابیس کامپیوتر شده است، حال باید این شماره ها را وارد اکسس کرد تا اجازه دسترسی به اکسس و عبور به کاربران داده شود.
برای انجام این منظور مراحل زیر را انجام دهید:

۱. گزینه Add privilege Allow and Uploadرا انتخاب کنید. در سمت چپ بالای صفحه، شماره کارت ها و پایین آن نام درب ها نمایش داده می شوند.
۲. با استفاده از فلش های روی صفحه شماره کارت ها را به سمت راست صفحه انتقال دهید.
۳. سپس درب ها را به سمت راست صفحه انتقال دهید.
۴. حال برای بارگذاری شماره کارت ها بر روی گزینه Allow and Upload کلیک کنید.

 
ریدر برد بلند هوشمند پارکینگ
 
 
 در برخی مواقع نیاز به غیرفعال کردن بعضی از کاربران هست. به عنوان مثال در مجتمع های مسکونی ساکنینی که شارژ پرداخت نمی کنند را می توان با غیرفعال کردن، اجازه تردد آن ها را موقت کنسل نمود تا پس از پرداخت شارژ مجدد فعال نمود.
مراحل انجام این کار به شرح زیر است:
تا این مرحله شماره کارت ها وارد دیتابیس کامپیوتر شده است، حال باید این شماره ها را وارد اکسس کرد تا اجازه دسترسی به اکسس و عبور به کاربران داده شود.
برای انجام این منظور مراحل زیر را انجام دهید:

۱. گزینه Add privilege Allow and Uploadرا انتخاب کنید.
۲. با استفاده از فلش های روی صفحه شماره کارت یا کارت های کاربرانی که می خواهید غیرفعال کنید را به سمت راست صفحه انتقال دهید.
۳. سپس درب ها را به سمت راست صفحه انتقال دهید.
۴. حال برای غیرفعال شدن دسترسی کاربران بر روی گزینه Prohibit and Upload کلیک کنید.

 
پارکینگ هوشمند





فیلم نمونه نصب ریدر برد بلند در اپارات

فیلم نمونه نصب ریدر برد بلند و راهبند در اپارات

 


نمونه از نصب ریدر برد بلند RFID




نصب انتن و ریدر تگ خوان rfid در تهران


تهران-مجیدیه شمالی


نصب انتن و ریدر برد بلند rfid در تهران




نمونه نصب انتن rfid پارکینگ


پردیس-مجتمع میخک


نمونه نصب انتن rfid شرق تهران شهرک کاج


شهرک کاج


نمونه نصب ریدر برد بلند تگ خوان




نمونه کار ریدر برد بلند

شهرک نفت برج باران


نمونه نصب ریدر UHF

شهرک نفت برج باران



نمونه نصب ریدر برد بلند




نمونه نصب انتن برد بلند
 
<span class="font18" "="">



 مطالب کاربردی 
 

ریدر های RFID  چگونه کار می کنند؟


عملکرد ریدر و انتن

 
RFID امواج رادیویی با فرکانس های خاص را از طریق آنتن های rfid  ساطع میکند، امواج به برچسب ها می رسد تا بتوانند با انتشار یک شناسه منحصر به فرد ارتباط برقرار کنند. برچسب‌ها به باتری نیاز ندارند و سالها می‌توان از آنها استفاده کرد. ریدرها داده‌ها را پردازش می کنند تا بتوانید آنها را در برنامه خود ادغام کنیم و به آنها معنی دهیم .محدوده خواندن تگ در آن  معمولاً از ۰ تا ۱۲ متر است. سیستم  RFID    شامل: ریدر، آنتن، چاپ کرد و برچسب ها هستند. در این مقاله به کار کرد هریک از اجزای تشکیل دهنده یک سیستم برد بلند RFID  می‌پردازیم.

آنتن های rfid ،وظیفه انتشار و دریافت امواج را دارند که به ما امکان شناسایی تگ های RFID را می‌دهند هنگامی که یک تگ rfid از جلو آنتن عبور کند فعال می‌شود و سیگنال منتشر می‌کند ، آنتن ها امواج مختلفی را ایجاد می‌کنند و مسافت های مختلفی را پوشش می‌دهند.

انواع امواج آنتن های برد بلند

آنتن ها با امواج دایره‌ای در محیط‌هایی که جهت یابی برچسب ها متفاوت است به بهترین وجه کار می‌کنند. آنتن ها با امواج خطی در محیطی استفاده می شود که جهت یابی برچسب‌ها شناخته شده و کنترل شده باشد و همیشه یکسان باشد. آنتن ها با امواج NF برای خواندن برچسب rfid در چند سانتیمتری استفاده می شود.

زاویه دید و افزایش فرکانس

با افزایش dbi  آنتن برد بلند بین هشت و نیم تا ۱۰ این امکان را به ما می‌دهد تا قدرت آنتن را برای خواندن تگ ها افزایش دهیم و منطقه  وسیع تری را تحت پوشش قرار دهیم.

تعداد آنتن ها

ریدرها استاندارد با عملکرد بالا دارای دو پورت ۴ پورت و ۸ پورت هستند تعداد آنتن های برد بلند معمولاً مطابق به محل نصب و تعداد ورودی و خروجی های آن محل و یا تراکم برچسب ها برای خواندن انتخاب می‌شود . بیشتر مکان ها به طور استاندارد معمولاً از ریدر  دو یا چهار پورت استفاده می‌کنند، برخی از برندها دارای مولتی پکسر هستند که به ما امکان می دهند تا در همان برد به ۳۲ آنتن وصل شویم.

ریدر های rfid

انواع مختلفی از ریدرها وجود دارند ریدرهای ثابت، قابل حمل، ریدر برای گوشی‌های هوشمند و ریدر usb، برای خواندن تگ با فرکانس و چگالی بالا که نیاز است که به صورت صددرصد دقیق تشخیص داده شود از ریدرهای ثابت استفاده می‌شود.

 

برای انتخاب یک ریدر مناسب باید چندین عامل را در نظر بگیرید:


برای انتخاب ریدر باید به منطقه اجرایی کار دقت کنید ریدرهای ثابت به طور عمده برای پوشش یک منطقه خاص طراحی می شوند برای خواندن تگ در یک نقطه ثابت.  اما اگر اجسام متحرک را می‌خواهیم سازماندهی کنیم مانند خودرو و یا اجسام داخل یک انبار باید از ریدر متحرک استفاده کنیم. ظرفیت خواندن در ریدر ها: متفاوت است و با توجه به تعداد برچسب ها و پیچیدگی محیط باید مدل مناسب ریدر انتخاب شود مثلاً در محیط‌هایی که اشیای فلزی وجود دارد و یا تراکم برچسب‌ها بالا است باید از ریدر ها با قدرت بالای خواندن انتخاب شود، حداکثر قدرت خواندن ریدرها طبق مقررات مجاز در هر کشور و یا منطقه با توجه به فرکانس etsl .fcc مشخص میشود.
 

ریدرهای usb


این ریدرها برای خواندن و ضبط تگ بسیار کم در نقاط مختلف مناسب هستند.
 

برچسب‌ها


انتخاب برچسب ها نیز به چندین عامل بستگی دارد، اندازه تگ ها. جهت گیری، زاویه خواندن. مساحت واقع شده و نوع تگ ها
 

سایز تگ ها


یک عامل بسیار مهم است هر چه بزرگتر باشد حساسیت و تشخیص آن بهتر است.
 

جهت گیری و زاویه خواندن


اگر آنتن های شما به صورت دایره‌ای فرکانس را بخواند لازم نیست نگران باشید که تگ خود را چگونه نصب کنید اما زمانی که آنتن شما به صورت خطی کار کند این امر بسیار مهم است که تگ خود را چگونه روی اجسام نصب کنیم یا به صورت افقی یا به صورت عمودی.

نوع تگ ها


تراشه‌های داخل برچسب هاRFID هستند، در برچسب ها IC با حافظه کم و زیاد وجود دارد از ۹۶ بیت تا ۵۱۲ بیت و همچنین آنها دارای حافظه های اضافه. سیستم هشدار EAS  ،امکان قفل کردن با رمزهای عبور و... همچنین تراشه ها وجود دارد که هر دو فناوری NFC و RFID را در یک تگ ترکیب می‌کند. فضای استفاده از سیستم RFID:فضایی که از این دستگاه قرار است استفاده شود مهم است همچنین ناحیه ای که برچسب  rfid  قرار است بر آن نصب شود، به طور مثال فلزات امواج را دفع و آب امواج را جذب می کند بنابراین نوع برچسب های ساخته شده برای این شرایط و چسب های آن متفاوت می باشد.


قیمت ریدر برد بلند UHF


ریدر برد بلند uhf از تجهیزات حفاظتی و امنیتی برای کنترل تردد خودرو در پارکینگ ها به شمار می رود ‌.قیمت ریدر برد، بلند uhf به نوع آنتن ،میزان مسافت تحت پوشش،کشور سازنده و کیفیت دستگاه بستگی دارد. ریدر برد بلند uhf از برد ۴ متر تا برد و ۱۵ متر وجود دارد .در ریدرهای ۴متری آنتن ها از فاصله ۴ متر برچسب روی خودرو را خوانده و فرمان باز شدن درب را میدهند.

قیمت ریدر برد بلند uhf نسبت به دیگر سیستم های کنترل تردد پارکینگ گران قیمت تر است, اما از امنیت بالاتری نیز برخوردار هستند. اگر تمایل دارید از این سیستم برای کنترل تردد در پارکینگ خود استفاده کنید اما می خواهید هزینه کمتر را بابت این تجهیزات صرف  کنید قیمت ریدر برد بلند uhf با متراژ ۴ نسبت به دیگر متراژها ارزان قیمت تر و اقتصادی تر است. قیمت ریدر برد بلند UHF در برندهای پگاسوز و ZK که دارای متراژ ۷ و ۱۵ متر هستند گران قیمت بوده اما از کیفیت بالاتری برخوردار هستند.

 

تگ های RFID اکتیو و پسیو

 

تگ های اکتیو و پسیو


تگ های Passive به هیچ منبع تغذیه داخلی متصل نیستند. به جای استفاده از منبع تغذیه از انرژی الکترومغناطسی گیرنده های RFID برای انتقال داده ها استفاده می کند. این تگ برای سیستم های Access Control ( سیستم های درب باز کن اتوماتیک)،ردیابی فایل ها، برای کنترل زمان در مسابقه های ورزشی، مدیریت کالا در فروشگاه های زنجیره ای، برچسب های هوشمند و غیره استفاده می شود. هزینه ای تگ ها بسیار پایین است لذا استفاده از این تگ ها در صنعت مقرون به صرفه تر است.

تگ های Active که به صورت مداوم درحال ارسال سیگنال به گیرنده های خود هستند؛ از منبع تغذیه استفاده می کنند. این تگ ها بعنوان یک ردیاب استفاده می شوند تا بتوان انها را ردیابی کرد و با در محیط هایی که اجسام با سرعت زیاد حرکت می کنند این تگ ها کارایی دارند. این تگ ها محدوده بسیار بزرگی را تحت پوشش سیگنال های خود قرار می دهند. این تگ ها هم چنین هزینه زیادی را دارند.
این تگ ها بر اساس نوع استفاده به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند. برخی از انها در یک یا چند دسته ترکیبی جای میگیرند. این دسته ها عبارتند از :

تحمل در دمای بالا – این نوع تگ ها در موارد صنعتی خاص، مثل سیستم بهداشت و درمان و هم چنین پیگیری تعداد دفعات مصرف ابزاری که در سیستم های که با دمای بالا سروکار دارند استفاده می شوند.

محیط با شرایط سخت- این تگ ها در محیط های فضای باز و یا انبار ها که نیازمند تگ است مورد استفاده قرار میگیرد. این تگ ها نیز می توانند در شرایط برف و یخ بندان، گرد و غبار و یادر زیر آوار مقاومت کنند. حتی در برابر خرد شدن زیر چرخ تراکتور مقاومت کنند .برای نرم افزارهایی که وابسته به این چنین محیط هایی هستند این تگ ها مورد های مناسبی می باشند.

اندازه – گاهی اوقات در برخی صنایع که اندازه و سایز برای آنها اهمیت داردمیتوانند از تگ های مخصوص این کار استفاده کنند. بطور مثال صنایع دریایی.این تگ ها در همه نوع سایز و اندازه ای موجود است.
جنس تگ – اگر برنامه نیاز به ردیابی اجناس فلزی باشدبرچسب های UHF فلزی تنها گزینه است. این تگ ها به طور خاص برای کاهش مشکلات UHF RFID در مواجه با فلز طراحی شده است.

تعبیه خشک – این تگ ها تنها از چیپ و انتن تشکیل شده است و بر روی کار مثل پوسته یا لمینت قرار میگیرد.
تعبیه تر – این تگ ها تنها از چیپ و انتن تشکیل شده است .
تگ های توکار – اگر در مواردی نیاز شد که تگ ها بصورت توکار قرار بگیرند این تگ ها باز از عهده این امر برمی آید. این تگ ها می توانند در کوچکترین شکاف ها قرار گیرند یا حتی با چسب های اپوکسی رزین روی کار تعبیه شوند.

اساساً دو نوع تگ RFID اکتیو در بازار موجود هستند، تگ های فعال فرستنده و تگ های فعال راهنما یا نشانه.

تگ اکتیو

تگ های RFID فرستنده یا ترانسپوندر: در یک سیستم که از تگ های فرستنده ار اف  استفاده شده است، دستگاه تگ ریدر ابتدا یک سیگنال ارسال می کند، سپس تگ فرستنده فعال یک سیگنال پاسخ با اطلاعات مربوطه ارسال می کند. تگ های RFID فرستنده بسیار بهره ور هستند زیرا جهت حفظ عمر باطری زمانی که از محدوده تگ ریدر خارج می شوند باطری از مدار خارج می شود. این نوع تگ ها بیشتر در سیستم های کنترل تردد و جایگاه های پرداخت عوارض استفاده می شود.

تگ های RFID نشانه یا راهنما: در سیستم هایی که از تگ های RFID نشانه استفاده می شود، تگ منتظر ارسال سیگنال توسط دستگاه تگ ریدر نمی ماند. در عوض تگ RFID نشانه  همانطور که از نامش پیداست هر 3 تا 5 ثانیه یک بار یک سیگنال با مشخصات خاص را ارسال می کند.

استفاده از این نوع تگ ها در صنایع نفت و گاز و استخراج معادن و ردیابی محموله های بار بسیار معمول است. تگ های RFID نشانه می توانند سیگنال قابل شناسایی را تا صدها متر مسافت ارسال کنند ولی برای حفظ عمر باتری داخلی توان ارسال سیگنال را در حدود 100 متر مسافت محدود شده است.
 و از آنجایی که تگ های فعال دارای باطری و مدارات داخلی و محفظه مستحکمی باید داشته باشند، نسبت به تگ های غیر فعال بسیار بزرگتر هستند. همچنین ممکن است بعضی از تگ های RFID فعال دارای سنسور نیز باشند که این سنسور عوامل محیطی مانند دما و رطوبت و غیره را برای کاربردهای خاص اندازه گیری می کند.

با توجه به تمام ویژگی های تگ های RFID فعال طبیعی است که قیمت این تگ ها بسیار گرانتر از تگ های غیر فعال باشد. از این رو تگ های فعال در کاربردهایی که دارای ارزش مالی بالایی هستند استفاده می شوند مانند صنایع نفت و گاز، سیستم های حمل ونقل کانتینری و سنگین، معدن و ساخت وساز.


تگ های فعال در مقابل تگ های غیرفعال

تگ فعال و غیر فعال و عملکرد انها
 
تگ های فعال به آن دسته از تگ های RFID اطلاق می شود که بر روی برد اصلی آنان یک باطری نصب شده باشد .در زمانی که لازم است تگ RFID داده ذخیره شده در خود را برای بررسی کننده ارسال نماید ، از این منبع برای کسب توان لازم جهت انتقال داده استفاده می گردد ( مشابه نقش باطری موجود در تلفن های همراه ) . بدین دلیل ، تگ های فعال قادر به برقراری ارتباط با بررسی کننده هایی می باشند که دارای قدرت کمتری می باشند و می توانند اطلاعات را تا محدوده بیشتری نیز ارسال نمایند ( به عنوان نمونه ده ها متر) . علاوه بر این ، تگ های فعال عموما” دارای حافظه های زیادی نیز می باشند ( به عنوان نمونه تا ۱۲۸ کیلوبایت ) .

تگ های فعال در مقام مقایسه نسبت به تگ های غیرفعال بزرگتر بوده و از پیچیدگی بیشتری نیز برخوردارند . همین موضوع باعث شده است که هزینه تولید آنان بالا باشد . عمر مفید باطری موجود در تگ های فعال ، دو تا هفت سال پیش بینی می گردد.

تگ های غیرفعال ، دارای منبع تغذیه ای بر روی برد نمی باشد و قدرت خود برای ارسال داده را از سیگنال ارسالی بررسی کننده می گیرند . این وضعیت باعث می شود که اندازه تگ ها کوچک تر شده و هزینه های تولید نیز کاهش یابد .علاوه بر این ، تگ های غیرفعال محدوده کمتری را نسبت به تگ های فعال پوشش می دهند ( به عنوان نمونه چندین متر ) . با توجه به این که تگ های غیرفعال توان لازم جهت ارسال داده را از بررسی کننده خود می گیرند ، این نوع بررسی کننده ها لازم است دارای توان مناسبی باشند . تگ های غیرفعال دارای حافظه بمراتب کمتری نسبت به تگ های فعال می باشند ( در حد چندین کیلو بایت ) .

برخی از تگ های غیرفعال ، ممکن است دارای باطری از قبل تعبیه شده ای بر روی برد اصلی خود باشند که از آن برای کمک در ارسال سیگنال های رادیویی استفاده نمی گردد و کاربرد آن صرفا فعال کردن مدارات الکترونیکی بر روی برد است.

به عنوان نمونه ، یک تولید کننده مواد غذایی ممکن است تگ های RFID مجهز به حسگرهای حرارتی را در سکوهای حمل بار نصب نماید تا بتواند حرارت محصولات را در حین حمل و نقل کنترل نماید. پس از افزایش درجه حرارت یک محصول خاص به یک سطح مشخص ، مشخصات آن توسط حسگر بطور اتوماتیک بر روی تگ ثبت می گردد .

در ادامه و در زمان توزیع و یا فروش کالا ، از اطلاعات موجود در تگ به منظور بررسی صحت فرآیند حمل و نقل و انبارداری استفاده می گردد . این نوع حسگرهای جانبی ممکن است نیازمند یک باطری بر روی برد اصلی خود باشند تا بتوانند در زمان حمل و نقل و یا انبارداری وظایف خود را به درستی انجام دهند .

 

سیستم پارکینگ هوشمند

 

مزایای استفاده از سیستم پارکینگ هوشمند


امروزه سیستم اداره پارکینگ ها به روش سنتی جای خود را به پارکینگ های هوشمند و اتوماتیک داده است، که هم باعث بالا بردن امنیت در پارکینگ‌ها شده، هم کار را برای افراد و صاحبان پارکینگ راحت‌تر کرده است. مزایای استفاده از سیستم پارکینگ هوشمند:

از این سیستم می‌تواند در انواع پارکینگ ها استفاده نمایید، در انواع پاساژها، ادارات، برجها، سینماها و غیره ...،جاهایی که ازدحام ماشین در آنجا زیاد است، که این سیستم باعث می‌شود در مسیر ورود و خروج پارکینگ هیچگونه ترافیکی صورت نگیرد و هیچ کس در انتظار برای پارک کردن خودرو خود نباشد.


کنترل از راه دور


سیستم هوشمند پارکینگ مبتنی بر وب است، یعنی می توان از هر جا و هر زمان به وسیله اینترنت به آن دسترسی داشته باشید.


مجوز ورود


با استفاده از سیستم هوشمند پارکینگ شما می‌توانید ترددها را به راحتی کنترل کنید و فقط به خودروهایی که می خواهید وارد پارکینگ شوند اجازه ورود بدهید ،در این روش هر اتومبیل دارای یک تء شناسایی بر روی شیشه خود است که زمان ورود به پارکینگ از فاصله هایی که تعیین شده و توسط آنتن ها خوانده می‌شود و اگر کد آنها تایید شود درب برای این خودروها باز می شود، این امر باعث افزایش امنیت ،هم برای اشخاص و هم خودروها می‌شود.


تشخیص پلاک


در بعضی از سیستم‌های هوشمند پارکینگ از پلاک اتومبیل ها به عنوان کد عبور استفاده می کنند ،به این صورت که از پلاک اتومبیل های مجوز دار عکس گرفته و به وسیله یک کد وارد سیستم می کنند و آن را برای آنتن و برد تعریف می‌کنند، بنابراین فقط اتومبیل‌هایی حق ورود و خروج از پارکینگ را دارند که قبلا پلاک آنها در سیستم ذخیره شده باشد ،این کار باعث بالا رفتن سطح امنیت و آرامش می شود.

سیستم های هوشمند پارکینگی دارای نرم‌افزار کنترل تردد می باشد، این مهمترین ویژگی این سیستم است و امکانات زیادی را در اختیار کاربران قرار می دهد توسط این نرم افزار کلیه اطلاعات ورود و خروج افراد ذخیره می شود در صورت لزوم شما با اتصال کابل شبکه از برد کنترل به  لپ تاپ خود می توانید اطلاعات ورود و خروج خودروها را داشته باشید، به طور مثال بدانید کدام خودرو با  شناسه مخصوص خود در چه تاریخی و ساعتی از پارکینگ استفاده کرده است و همچنین توسط این نرم افزار می توانید تگی را حذف و اضافه کنید.

به طور مثال در یک مجتمع فردی شارژ خود را پرداخت نکرده، پس مجاز به استفاده از پارکینگ نیست، اما همچنان تگ را بر روی شیشه خودرو خود دارد و شما نمی‌خواهید تگ را از شیشه خودرو او جدا کنید، پس می‌توانید کد آن شخص را حذف و غیر فعال کنید تا زمانی که شارژ خود را پرداخت کند و دوباره تگ آن فعال شود.


اعتمادسازی


معمولاً افراد از پارکینگ‌های استفاده می‌کنند که مطمئن باشند هم امنیت خود و هم خودرویشان بالا است بنابراین شما می توانید با راه اندازی سیستم هوشمند پارکینگ اعتماد کاربران خود را جلب کنید و کاربران بیشتری را زیرمجموعه خود آورید که به درآمدزایی شما هم  کمک می کند.

سیستم پلاکخوان پارکینگ

سیستم کنترل تردد پلاک خوان چیست؟


دوربین مداربسته پلاک خوان (Automatic Number Plate Recognition) برای اولین بار در سال 1976 در بخش توسعه علوم پلیس انگلستان اختراع شد.این سیستم های اولیه تا سال 1979 کار می کردند. تااینکه قرارداد تولید صنعتی سیستم ها صادر گردید.در سال 1981 اولین خودروی به سرقت رفته با استفاده از سیستم دوربین مداربسته ANPR شناسایی گردید.

در طول دهه 1990 به دلیل کاهش در بهای این نوع از دوربین ها و همچنین پیشرفت های چشم گیری که داشت استفاده از آن ها به صورت چشم گیری افزایش یافت.اولین پرونده ثبت شده با استفاده از دوربین های ANPR مربوط می شود به نوامبر سال 2005 که منجر به محکومیت قاتلین شارون بسنیفسکی (Sharon Beshenivsky) گردید.

سيستمهاي پلاک خوان خودرو امروزه يکي از مهمترين روشهاي تشخيص هويت خودرو مي باشد که در بسياري از سيستمهاي کنترل تردد و ترافيک مورد استفاده است. تكنولوژي پردازش تصوير محور اصلي در اين سيستمها مي باشد. بخش پلاك خواني خودرو با استفاده از فن آوري پردازش تصوير در سيستمهاي كنترل هوشمند ترافيك مورد استفاده فراواني دارد. در چند سال گذشته بسياري از پروژه هاي ترافيکي کشور از اين سيستم استفاده فراواني شده است که از اين ميان به پروژه هاي کنترل محدوده ترافيک شهرداري تهران، ثبت تخلفات جاده اي توسط راهداري و پليس، سيستمهاي کنترل تردد خودرويي بسياري از سازمانها و غيره مي توان اشاره نمود.

شماره پلاک خودرو یکی از مناسب‌ترین اقلام اطلاعاتی جهت احراز هویت خودروها می‌باشد. سیستم تشخیص پلاک خودرو یک سیستم کاملاً مکانیزه است که با استفاده از پردازش تصویر خودروهای عبوری از یک مکان، شماره پلاک آنها را استخراج می‌کند. برای استفاده از این سامانه، نیازی به نصب و تجهیز خودروها به وسیلهٔ دیگری (مانند GPS یا برچسب‌های رادیویی- RFID Tag) وجود ندارد. این سامانه با استفاده از دوربین‌های مخصوص، تصویری از خودرو در حال عبور اخذ می‌کند و آن تصویر را جهت پردازش توسط نرم‌افزار تشخیص پلاک خودرو به رایانه ارسال می‌کند.

این سامانه برای ثبت تردد و  نیز ثبت گزارش عبور و مرور خودرو و …در مبادی ورودی و خروجی محوطه های پارکینگ های عمومی، سازمانها، عوارضی ها، بزرگراه ها و محدوده های ترافیکی کاربرد دارد.از آنجا که این سامانه نیاز به نصب دستگاه یا تگ بر روی خودرو ندارد، در مواردی که تعداد خودروهای مجاز یا تردد خودروهای متفرقه زیاد باشد، بسیار مقرون به صرفه است.
در سامانه هوشمند پلاک خوان برای هر لاین و جهت عبوری, از یک دوربین استفاده می شود. در صورتی که لاین مورد نظر شما برای ورود و خروج خودرو استفاده می شود، باید از دو دوربین استفاده شود.
به ازای هر لاین یک نسخه از نرم افزار پلاک خوان استفاده می شود . که تصاویر گرفته شده توسط دوربین را پردازش نموده و پس از تبدیل به متن به نرم افزار و پایگاه داده ارسال می نماید.
نرم افزار پلاک خوان با استفاده از الگوریتم های پیشرفته OCR یا( Optical Character Recognition )با دقتی بالای ۹۶% اعداد و حروف موجود در پلاک را تشخیص می دهد.
دوربین پلاک خوان EMBEDDED(ترکیبی)

دوربین پلاک خوان و راهبند

دوربین پلاک خوان ترکیبی یک سخت افزار جامع و واحد (All in one) دارای دوربین های رنگی و IR، بخش الکترونیکی با قابلیتهای پردازش تصویر، کنترلی، پاوری و نیز سیستم نورپردازی ویژه تصویربرداری از پلاک است که فرآیند پلاک خوانی توسط آن  و بدون ارتباط با پردازنده یا واحد دیگری صورت می پذیرد. به عبارت دیگر پیش نیاز این سیستم، تامین تغذیه الکتریکی آن و خروجی آن تصویر پلاک خودروهای عبوری است.

دوربین پلاک خوان ترکیبی به صورت Plug & Play و Power Over Ethernet می باشد یعنی پس از اتصال منبع تغذیه به دوربین پلاک خوان ترکیبی این دستگاه به صورت خودکار روشن شده و شروع به پلاک خوانی می نماید. بدین ترتیب تمامی دغدغه های معمول در بکارگیری سیستم های پلاک خوان سنتی (مبتنی بر اجزاء جداگانه) در این سیستم حل شده است. همچنین این سیستم بر طبق استاندارد حفاظت شرایط محیطی IP66 تولید شده و محدوده گسترده دمایی ۵۵ تا ۳۰- برای آن تعریف شده است.

 

مقایسه سیستم پلاک خوان و انتن RFID


در سیستم پلاک خوان شناسایی خودرو ها بر اساس پلاک خودرو بوده و این امر خود باعث افزایش درصد خطا سیستم می شود.
چرا که اگر پلاک خودرو مخدوش و یا کثیف باشد و همچنین به دلیل متکی بودن به دوربین های مداربسته اگر دوربین نتواند عکس با کیفیتی به نرم افزار ارسال کند امکان تخشیص پلاک نیست و یا با خطا پلاک را ثبت می نماید که این امر خود باعث اختلال در روند ورود و خروج می شود.خصوصا در فصل سرما که پلاک خودرو ها به دلیل سرما و آب گرفتی عموما کثیف یا گلی هستند.

بر خلاف سیستم پلاک خوان ریدر برد بلند RFID بدون هیچگونه مشکلی روند ورود و خروج خودرو ها به داخل پارکینگ را کنترل می نماید.

 

الگوریتم عملکرد دوربین مداربسته پلاک خوان


الگوریتم شناسایی دوربین مداربسته پلاک خوان شامل 7 استپ است که عبارتند از:
1) مکان یابی پلاک (Plate Localization)

این سرویس به سیستم کمک می کند تا پلاک را پیدا کرده و در تصویر جداسازی نماید.
2) جهت یابی و سایز بندی پلاک (Plate Orientation and Sizing)

تصحیح انحرافات زاویه ای پلاک و تصحیح ابعاد آن در سایز مورد نیاز در این قسمت صورت می گیرد.
3) نرمالایز کردن (Normalization)

نرمالایز کردن تصویر به عبارتی همان کنترل و تنظیم روشنایی و کنتراست موجود در تصویر است.
4) تقسیم بندی کاراکترها (Character Segmentation)

هر پلاک از تعدادی حروف و شماره های خاص تشکیل یافته است. سیستم دوربین مداربسته پلاک خوان قادر است هرکدام از این کاراکتر ها را بصورت مجزا جداسازی و تقسیم بندی کند.
5) شناسایی کاراکترها بصورت اپتیکی (OCR)
بااستفاده از سیستم OCR کاراکترهای جداسازی شده شناسایی می شوند. سپس بصورت حروف آلفانومریکی ذخیره می گردند.
6) تجزیه و تحلیل ژئومتریک (Geometrical Analysis)

کاراکترها و موقعیت های ثبت شده براساس قوانین خاص کشور موردنظر آنالیز می شوند.
7) میانگین گیری از چندین مقدار شناسایی شده از چندین فیلد (The Averaging)

 
این گام که در واقع آخرین استپ از الگوریتم دوربین مداربسته پلاک خوان است، جهت حصول اطمینان از صحت پلاک ثبت شده است. پیچیدگی هرکدام از این گام ها دقت سیستم دوربین مداربسته پلاک خوان را مشخص می کند.

در گام سوم (نرمالایز کردن) برخی از سیستم ها از تکنیک های شناسایی مرز (Edge Detection) برای افزایش اختلاف حروف و سپس زمینه استفاده میکنند. بهره گیری از یک فیلتر میانی (Median Filter) نیز ممکن است برای کاهش نویزهای موجود در تصویر مفید باشد.

-پلاک خوان پارکینگی

این سامانه با بهره گیری از توان قرائت پلاک (پلاک خوان آماری) به منظور هوشمندسازی و اتوماسیون پارکینگ های عمومی مورد استفاده قرار می گیرد.

مراحل کار:

مرحله 1 : با ورود خودرو سنسور فعال شده و نرم افزار به قرائت پلاک می پردازد سپس نتایج پلاک خوانی و اطلاعات مربوطه به

کاربر برای تایید نمایش داده می شود. با تایید کاربر از طریق نرم افزار با توجه به اطلاعات تردد ورودی از قبیل پلاک و زمان و شناسه یکتا، قبضی آماده چاپ خواهد شد. همزمان با این تایید، راهبند برای عبور خودرو بالا رفته و خودرو وارد پارکینگ خواهد شد. (درصورتی که از کارت یا قبض استفاده نماییم، این اطلاعات بر روی کارت نیز ثبت شده و در اختیار راننده قرار می گیرد)

مرحله 2 : در هنگام خروج خودرو با قرائت پلاک (مطابق با روال ورود)، اطلاعات مربوط به سند ورود (از جمله تصاویر ورود) به کاربرنمایش داده می شود و با ارایه کارت یا قبض از طرف راننده و در صورت تطابق با اطلاعات ورودی، مجوز خروج به راننده داده میشود و در صورت لزوم نرم افزار، هزینه مربوطه را به کاربر و راننده نمایش می دهد و پس از تائید پرداخت قبض، راهبند از طریق برد الکتریکی باز می شود.

مرحله 3 : مدیریت مجموعه امکان دریافت گزارش از ترددهای روزانه، خودروهای داخل مجموعه، میزان ساعات کارکرد کاربران و سیستم، تراکنش های مالی و همچنین تعریف و تغییر مشترکان را خواهد داشت.

 

ویژگی های دوربین پلاک خوان چیست و چه دوربینی برای این امر مناسب است؟


هسته پردازش تصویر پلاک خوانی مستقل از دوربین پلاک خوان می باشد اما طبیعتا به هر میزان که تصویر تهیه شده برای پلاک خوانی مناسب تر و با کیفیت بالاتر باشد، نتیجه نهایی مطلوب تری حاصل خواهد شد. بهترین راه حل برای دوربین پلاک خوانی ترکیبی از CCD های حساس به IR و رنگی می باشد که با سیستم نورپردازی نیز یکپارچه و تنظیم شده اند. بدین ترتیب تصویر مادون قرمز تصویر مناسبی جهت پلاک خوانی بوده و تصویر مرئی به عنوان تصویر کمکی و شاهد ثبت می گردد که این ترکیب ایده آل مخصوص پروژه های ITS (سیستمهای هوشمند ترافیکی) است.

اما در بسیاری از موارد بکارگیری سیستم های ساده، اقتصادی و مقرون به صرفه می باشند و می توان در کاربردهای ساده تر از یک دوربین برای پلاک خوانی استفاده نمود. بدین صورت است که دوربین پلاک خوانی بر اساس قیمت و کیفیت یک طیف گسترده را تشکیل می دهد که به فراخور می توان با فاصله گرفتن از دوربین های صنعتی مخصوص پلاک خوانی به سمت دوربین های نظارتی پیش رفت که در این بین باز هم انواع فاکتورهای لنز، اپتیک، نورپردازی، نوع دوربین نظارتی و … مسائلی هستند که بر روی قیمت وکیفیت اثرگذار خواهند بود. لکن اگر قصد تهیه ایده آل ها را برای یک پروژه پارکینگی نداشته باشیم، تا حد قابل قبولی می توان از دوربین های Axis، Panasonic، Vivotek و یا سایر دوربین های نظارتی تحت شبکه به شرط داشتن برخی مشخصات فنی بهره جست.

 

آیا می توان با سیستم پلاک خوان، اپراتور را در پارکینگ های عمومی حذف نمود؟


لازم است که مسئله حذف کاربر در دو سطح جداگانه برای ورود یا خروج بررسی گردد. در ورود با توجه به اینکه تراکنش مالی نداریم سیستم می تواند به صورت اتوماتیک و با استفاده  دوربین پلاک خوان، تردد خودرو را به همراه پلاک تشخیص دهد و همچنین کارت به صورت اتوماتیک به راننده تحویل داده شده و یا قبض ورود به همراه بارکد توسط پرینتر چاپ گردد. اما در خروج با توجه به اینکه مسئله پرداخت پول پارکینگ را داریم لازم است که حتما کاربری حضور داشته باشد که تراکنش مالی صورت پذیرد. همچنین این کاربر با مقایسه تصویر ورود و خروج خودرو به پارکینگ، بررسی امنیتی موضوع را نیز بر عهده دارد.

البته می توان جایگاه هایی برای پرداخت الکترونیک پول در پارکینگ در نظر گرفت که افراد قبل از خروج از پارکینگ به آن ها مراجعه نموده و با ارائه کارت یا قبض خود مبلغ پارکینگ را پرداخت نمایند و مدت زمان محدودی مثلا 10 دقیقه فرصت داشته باشند که از پارکینگ خارج شوند. بدین ترتیب رانندگانی که به صورت الکترونیکی پول پارکینگ خود را پرداخت نموده باشند در خروجی ها دیگر معطل نخواهند ماند و حتی با گسترش این موضوع می توان برخی خروجی ها را مخصوص این کار قرارداد.

 

 

فرکانس UHF

محدوده فرکانسی امواج ریدر UHF


ارتباطات به وسیله امواج رادیویی، برپایه قوانین فیزیک و انرژی امواج الکترومغناطیسی استوار است. بدین منظور برخی مفاهیم اولیه مربوط به این موضوع را به اجمال از نظر می‌گذرانیم.

همه ما تاکنون عباراتی نظیر UHF, VHF, AM, FM و … را شنیده‌ایم. فضای اطراف ما آکنده از امواج رادیویی است که در تمام جهات در حال انتشار و عبور و مرور می‌باشند. اصولا یک موج رادیویی یک موج الکترومغناطیسی می‌باشد که معمولا توسط آنتن منتشر می‌گردد. امواج رادیویی دارای فرکانس‌های مختلفی هستند، که برحسب کاربری مطابق با استانداردهایی تقسیم‌بندی شده‌اند. در آمریکا FCC کمیته ملی ارتباطات مسئولیت مدیریت و تصمیم‌گیری در مورد تخصیص طیف‌های فرکانسی و صدور مجوز و یا تعیین استانداردها را برعهده دارد.

واحد اندازه ‌گیری فرکانس رادیویی hertz “هرتز” یا “سیکل بر ثانیه” است و برای فرکانس‌های بزرگ‌تر، جهت خواندن و نوشتن از عباراتی مانند KHz “کیلوهرتز”، MHz “مگا هرتز” و … استفاده می‌شود. در جدول  تقسیم بندی فرکانس‌ها برحسب واحد آمده است.

باند فرکانسی UHF از فرکانس 300MHz تا 3GHz را در بر می گیرد.
Rain RFID  مطابق با استاندارد UHF Gen2 می باشد و از باند فرکانس 860MHz تا 960MHz استفاده می نماید. این در حالی است که کمی تنوع در فرکانس در هر منطقه نسبت به منطقه دیگر وجود دارد.
سیستم های Rain RFID در اغلب کشورها بین فرکانس های 900  و 960MHz عمل می نمایند.


 
فرکانس


محدوده قرائت سیستم های UHF غیرفعال تا 12 متری را در بر می گیرد. سرعت انتقال دیتا در UHF نسبت به HF و LF بیشتر است. UHF RFID حساس ترین سیستم RFID نسبت به تداخل می باشد، اما بسیاری ازکارخانه های تولید کننده محصولات UHF روشی برای طراحی تگ ها، آنتن ها و قرائتگر ها یافته اند که کارایی را در بالاترین حد حتی در محیط های پر مخاطره حفظ می نماید.
تولید تگ های UHF غیرفعال نسبت به LF و HF ساده تر و کم هزینه تر می باشد.

Rain RFID در طیف وسیعی از اپلیکشن ها اعم از اپلیکیشن های مدیریت موجودی، بررسی صحت دارو و پیکربندی دستگاه های بی سیم کاربرد دارد.
اغلب پروژه های جدید RFID از UHF یا همان Rain استفاده می نمایند که این موضوع سبب گردیده که UHF نسبت به سایر سیستم های RFID رشد بیشتر و سریعتری داشته باشد.
باند فرکانس UHF توسط تنها یک استاندارد جهانی به نام استاندارد ECPglobal Gen2(ISO 18000-63)  تنظیم شده است.

فرکانس های بین ۳۰۰ کیلو هرتز تا ۳۰۰۰ کیلو هرتز:به این دسته از فرکانس ها فرکانس های متوسط یا (medium ferquency )می گویند که به طور اختصاربه انها MF گقته می شود. از جمله کاربرد های این گروه از فرکانس ها می توان به رادیوهای موج AM اشاره کرد.

فرکانس های بین ۳ مگاهرتز تا۳۰ مگاهرتز: به این دسته از فرکانس ها،فرکانس های بلند یا (High frequency ) گفته می شود که با نام اختصاری HF نمایش داده می شوند. از کاربرد های این دسته داز فرکانس ها می توان به رادیو موج کوتاه اشاره کرد.
فرکانس های بین ۳۰ مگاهرتز تا ۳۰۰ مگاهرتز: این دسته از فرکانس ها با نام اختصاری VHF یا Very High frequency شناخته می شوندکه به انها فرکانس های خیلی بالا گفته می شود. از کاربرد های این دسته از فرکانس ها می توان به فرکانس های امواج تلویزیونی و رادیویی fm اشاره کرد.

 فرکانس های بین ۳۰۰ مگاهرتز تا ۳۰۰۰ مگاهرتز:این دسته از فرکانس ها با نام اختصاری UHF یا Ultra High frequency شناخته می شوند که به انها فرکانس های بلند نیز گفته می شود. از کاربردهای این دسته از فرکانس ها می توان به انتقال امواج تلویزیونی اشاره کرد.


فرکانس های مورد استفاده RFID در کشور های مختلف


کشورهای مختلف همچنین قدرت آنتن ها و ریدر ها را برای محدود کردن تداخل با دیگر دستگاه ها و همچنین به علت بحث سلامت و ضرر و زیان آن روی انسان در رنج های مختلفی تنظیم می کند. بعضی گروه ها، مانند Global Commerce Initiative، در تلاش هستند تا کشورها  را تشویق کنند که از فرکانس ها و خروجی های یکسانی استفاده کنند سازندگان تگ و آنتن های RFID نیز سعی دارند سیستم هایی را طراحی کنند که بتوانند با بیش از یک فرکانس کار کنند تا مشکل وجود فرکانس های مختلف در کشور های مخلف را حل کنند.


اکثر کشورهای جهان فرکانس های ۱۲۵ khz یا ۱۳۴khz از طیف رادیویی برای سیستم های فرکانس پایین LF اختصاص داده اند که در ایران از فرکانس ۱۲۵khz برای سیستم های فرکانس پایین استفاده می شود و همچنین از فرکانس ۱۳٫۵۶ مگاهرتز در سراسر جهان برای سیستم های فرکانس بالا HF استفاده می شود.

اما فرکانس  UHFتنها از اواسط دهه ۱۹۹۰  جهت استفاده در RFID مورد استفاده قرار گرفت و کشور های مختلف استفاده از یک طیف فرکانسی واحد جهت UHF برای RFID موافقت نکرده اند. اروپا از ۸۶۸ مگاهرتز برای UHF استفاده می کند و آمریکا از ۹۱۵ مگاهرتز استفاده می کند.و تا همین اواخر، ژاپن اجازه استفاده از طیف UHF برای RFID را نمی داد، اما در حال حاضر به دنبال استفاده از فرکانس ۹۶۰Mhz برای RFID است.

در کشور ایران نیز از فرکانس ۸۶۸ مگاهرتز مطابق با استاندارد  اروپا و حداکثر توان ۲W  استفاده می شود.
 

 

چرا یک سیستم ریدر برد بلند را انتخاب کنید؟


سیستم های کنترل تردد در شرکت ها و منازل برای تضمین امنیت همه فضاها ضروری است، داشتن ریدر برد بلند تضمین کننده آرامش و امنیت است، با این حال، نه همه سیستم های کنترل دسترسی یکسان هستند و نه همه آنها سطح حفاظتی یکسانی را ارائه می دهند. به همین دلیل، مهم است که مشتری (و نصب کننده تجهیزات) مزایای انتخاب یک سیستم یا سیستم دیگر و تفاوت های موجود بین آنها را درک کنند، به ویژه در هنگام تصمیم گیری به اندازه خرید یک سیستم امنیتی برای از آنچه برای ما مهم است محافظت کنیم.

در سیستم‌های ریدر برد بلند سیمی، ریدر توسط یک یا چند واحد مرکزی (کنترلر) به یکدیگر متصل می‌شوند که در آن تمام اطلاعات سیستم ذخیره می‌شود و تمام داده‌های ورودی و خروجی ثبت می‌شوند و به عناصر مختلف سیستم اجازه می‌دهند اطلاعات را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.این به این دلیل رخ می دهد که تمام اطلاعات در سیستم قرار دارند، جایی که این سیستم است که تصمیم می گیرد زمانی که یک اعتبار به درب خوان نشان داده می شود.


کابل کشی سیستم ریدر برد بلند


هر کسی می‌تواند آن را دستکاری کند، و برای کسی که سعی می‌کند به یک فضای محافظت‌شده دسترسی پیدا کند، دانستن اینکه کدام سیم را باید قطع کرد تا دسترسی کامل داشته باشد و در را باز کند، آسان است.علاوه بر این، برای کسی که سعی در نقض امنیت یک مرکز بی‌سیمی که از طریق Wi-Fi اجرا می‌شود، آسان‌تر خواهد بود، زیرا نیازی به رفتن فیزیکی ندارد.

مزیت بزرگ سیستم های کنترل دسترسی کابلی این است که تمام اطلاعات در زمان واقعی ضبط می شود که امکان نظارت مداوم بر وضعیت دسترسی را فراهم می کند و قادر به تشخیص فوری هر رویداد مشکوکی مانند تلاش برای دسترسی غیرمجاز یا خارج از محدوده مجاز است. برنامه.


یک سیستم ریدر برد بلند سیمی چگونه کار می کند؟


ریدر ها خارج از ساختمان است، اما در یک سیستم سیمی، آنتن خود را ندارد، زیرا هوش در کنترل کننده ای است که به طور استراتژیک در داخل ساختمان قرار دارد. این بدان معناست که اگر شخص ثالثی بخواهد به طور غیرقانونی به ساختمان دسترسی داشته باشد، هر چقدر هم که بخواهد برد کنترل ورودی را دستکاری کند، مطلقاً هیچ اتفاقی نمی افتد و دسترسی به شبکه شرکت را غیرممکن می کند یا با دستکاری خواننده مجبور به باز شدن درب می شود. اتصالات درب قفل خواهد ماند و ساختمان را کاملا ایمن می کند.

بر خلاف راه حل های سیمی، که در آن هوشمندی سیستم همیشه در منطقه امن نصب است، در راه حل های مستقل برعکس این اتفاق می افتد. در سیستم های بی سیم به جای داشتن مغزی در داخل ساختمان که درها وریدر از آن کنترل می شوند.سیستم های آنتن برد بلند uhf سیمی نشان دهنده نهایی امنیت هستند.بنابراین از دستکاری خوانندگان جلوگیری می‌کنیم. و امنیت شرکت یا خانه ما از نقض شدن.

تگ خوان rfid که به دلیل استفاده از پروتکل های ارتباطی اختصاصی مبتنی بر الگوریتم های رمزگذاری است که از نقض اطلاعات سیستم جلوگیری می کند. زیرا یک پروتکل اختصاصی همیشه امن تر از یک زبان باز خواهد بود.




رفع ترافیک با فناوری RFID برد  بلند


متأسفانه، برای افرادی که در مناطق شهری در سراسر جهان زندگی می کنند، ترافیک به بخشی عادی از زندگی روزمره تبدیل شده است. چه در رفت و آمد به شهر و چه در داخل مرکز سفر کنید، انواع وسایل نقلیه اشتراک سواری، کامیون های حمل و نقل و حتی اتوبوس های عمومی - جاده ها را در تمام طول روز مسدود می کنند، نه فقط در ساعات شلوغی.

یک سیستم خودکار جمع‌آوری عوارض به وسایل نقلیه اجازه می‌دهد بدون نیاز به توقف یا حتی کاهش سرعت،در نتیجه به جریان روان ترافیک، با سطوح کمتر آلودگی و ناامیدی بسیار کمتر برای رانندگان کمک می‌کند. به عنوان یکی از چندین راه برای پیاده‌سازی جمع‌آوری خودکار عوارض، RFID غیرفعال دوربرد ایمن ترکیبی از امنیت و راحتی را ارائه می‌دهد.هنگامی که با دو فرمت متداول دیگر برای جمع آوری خودکار عوارض (RFID نوری و فعال) مقایسه می شود،

از آنجایی که ترافیک یکی از بزرگترین چالش‌های زندگی شهری است، تمرکز اصلی بسیاری از طرح‌های شهر هوشمند است و یکی از ابزارهایی که شهرها برای رسیدگی به این مشکل از آن استفاده می‌کنند،پرداختی برای وسایل نقلیه ورودی به مرکز شهر، محدود کردن تعداد وسایل نقلیه در خیابان‌های مرکز، کاهش سطح آلودگی و دوستانه‌تر کردن منطقه برای عابران پیاده و دوچرخه‌سواران.

عوارض بزرگراه هوشمند همچنین می تواند به شکل ارتقاء سیستم های سنتی عوارض برای کارکرد بیشتر باشد. آژانس های حمل و نقل بوده و به پرداخت هزینه های تعمیر و نگهداری و ساخت و سازهای جدید کمک می کند، اما روش های سنتی جمع آوری عوارض که شامل پلازاهای تخلیه می شود، به ناچار صف های طولانی خودرو را تولید می کند.

قیمت‌گذاری الکترونیکی بزرگراه، که عوارض را بر اساس سطح ترافیک تنظیم می‌کند، از حداکثر قیمت‌گذاری در ساعات اوج مصرف برای تشویق استفاده از مسیرهای جایگزین و روش‌های جایگزین حمل و نقل استفاده می‌کند و در نتیجه ازدحام را کاهش می‌دهد.

صاحبان وسایل نقلیه یک فرستنده RFID فعال را خریداری و نصب می کنند، که سپس با ریدرهای برد بلند نصب شده در عوارضی ارتباط برقرار می کند. فرستنده‌های RFID دقیق‌تر از سیستم‌های نوری هستند، بنابراین نیازی به پردازش دستی کمی وجود ندارد، اما تجهیزات گران آتن برد بلند UHF، حجیم، جمع‌آوری دشوار هستند و طول عمر محدودی دارند زیرا ترانسپوندر برای کار کردن به باتری نیاز دارد.

ثبت عوارض بزرگراه با RFID برد بلند


با استفاده از RFID غیرفعال ایمن، دستگاه های عوارضی برچسبی را که در جایی روی خودرو قرار داده شده است، مانند پلاک، چراغ موتور سیکلت می خوانند. برچسب را می توان در قالب برچسب صادر کرد و نصب آن را آسان می کند. برچسب حاوی باتری نیستد  بنابراین تولید آن نسبتاً ارزان است و نیازی به تعمیر و نگهداری ندارد. این تگ برچسبی حتی در آب و هوای نامساعد نیز کار می کند و شاید مهمتر از آن، از رمزگذاری برای اطمینان از امنیت و حریم خصوصی داده های برچسب استفاده می کند.

برای خواندن پلاک از دوربین استفاده می شود. سپس از نرم افزار برای استخراج شماره پلاک و شناسایی راننده استفاده می شود تا آژانس عوارض بتواند فاکتور ارسال کند. نکته مثبت این است که این سیستم با هر خودرویی با پلاک کار می کند، اما منفی این است که سیستم همیشه خوب کار نمی کند. معمولاً انسان‌ها باید خوانش‌ها و درجه بالای پردازش دستی پس از پردازش ناکارآمد و پرهزینه است.