
نکات مهم و راهنما در خرید راهبند و گیت خودرو
بهترین سیستم برای کنترل رفت و آمد در انواع پارکینگهای عمومی و خصوصی راهبند میباشد .وجود راهبند در هر مکانی از هرج و مرج ، ایجاد ترافیک و ناامنی جلوگیری میکند. راهبندها به لحاظ عملکرد به دو دسته الکترومکانیک و هیدرولیک تقسیم میشوند که هر کدام از آنها برای شرایط خاص طراحی و تولید میشوند .راهبندها با موتور هیدرولیک برای اماکنی با تعداد تردد بالا، نامحدود تولید میشوند که دارای قیمت بالایی هستند و راهبندهای الکترومکانیک برای تعداد تردد کم و محدود تر استفاده میشوند که قیمتهای آن بسته به برند از راهبند هیدرولیک ارزانتر است.
نکات مهم در خرید راهبند
امروزه راهبندهای متنوعی در نامهای تجاری مختلف با طرحهای متفاوت در بازار وجود دارد. بعضی از این راهبندها دارای قدمت طولانی و خدمات پشتیبانی خوبی هستند، اما برخی دیگر تازه وارد بازار شدند و کیفیت و خدمات خوبی ندارند و فقط ظاهری زیبا و گول زننده دارند و از لحاظ عملکرد و فنی بسیار ساده و بیکیفیت هستند به طوری که استفاده از آن شما را بعد از یک تایم کوتاه اذیت خواهد کرد.
بنابراین اولین فاکتور مهم در خرید راهبند، برند آن است.پس هنگام خرید راهبند از برندهای سابقهدار خرید انجام دهید تا به مشکل بر نخورید. به لوازم جانبی داخل پک نیز توجه کنید که چه لوازمی داخل آن است. آیا راهبند دارای چشمی ایمنی ،ریموت کنترل، کلید دستی و ... می باشد؟
برخی از راهبندها در دو مدل نیم ست و تمام ست به فروش میرسند که تمام ست آنها شامل قاب بدنه، پایه بوم، چشمی ایمنی، فلاشر و ... است.شما میتوانید برای جلوگیری از برخورد خودرو به راهبند در اماکنی که نور کافی وجود ندارد از راهبندهای با بوم ال ای دی دار فابریک استفاده کنید و یا خودتان نوار ال ای دی به بوم راهبند اضافه نمایید.
انتخاب راهبند اتوماتیک و انواع راهبندها
انتخاب راهبند اتوماتیک با توجه به نوع کاربرد به راهبند : بازویی، راهبند ستونی (بولارد)، راهبند بلوکر، راهبند نیزه ای، راهبند کشویی، راهبند نفررو تقسیم بندی می گردد.
راهبند بازویی:
راهبند بازویی به دو دسته بازوی ساده و راهبند های بازو شکسته تقسیم بندی شده اند. این راهبندها برای مکان های پر تردد مانند پارکینگ های عمومی، مجتمع های تجاری اداری و مسکونی و فروشگاه ها با توجه به قیمت مناسب و سهولت نصب، قابلیت تردد بالا و عمر طولانی و بکار گیری بهترین قطعات و گارانتی طولانی بسیار مناسب است. انتخاب راهبند اتوماتیک
این نوع راهبند با توجه به ارتفاع ۱۱۷۰ میلی متری و فلاشر روی بدنه و روی بازو دید مناسبی را برای راننده ها ایجاد می کند.
این راهبند ها با طول های مختلف ۲ و ۳ و ۴ و ۶ متری عرضه می گردند.
راهبند بازو شکسته (تاشو):
از راهبند تاشو یا بازو شکسته برای مکانهایی که سقف دارند استفاده میشود و به دو صورت 90 درجه و 180 درجه تولید میشوند.
راهبندهای صفحه ای ( Road blocker )
این نوع از راهبندها شامل یک صفحه فولادی ضخیم می باشند که درون فنداسیون مخصوص به خود در داخل زمین کار گذاشته می شوند. هنگامی که بخواهید مسیر عبور را مسدود نمایید، یک سیستم محرک هیدرولیک و یا الکترومکانیک صفحه را به سمت بالا حرکت داده تا به صورت مانع در برابر عبور وسایل نقلیه قرار بگیرد و کل مسیر رعبور را ببندد.
با توجه به ضخامت بالای صفحه متحرک این نوع راهبند، نیروی های ناشی برخوردهای شدید را به خوبی تحمل می کند. بنابراین می توان از آن در ورودی مراکز حساس نظامی و سیاسی به منظور جلوگیری از وقوع عملیات خرابکارانه و تروریستی استفاده نمود.
راهبند ستونی:
راهبند های ستونی بیشتر برای مکان هایی امنیتی کاربرد دارند و این نوع راهبندها در داخل زمین نصب می شوند و از زمین خارج می گردند، ظاهر زیبای این راهبند علاوه بر کاربرد امنیتی و نظامی برای مکان های که زیبایی در اولویت آنها است نیز کاربرد بسیار دارد. ضربه پذیری بدنه استیل چراغ دار و زیبای استحکام، قدرت بالا از خصوصیات این راهبند است این راهبند ها در طول و ارتفاع های مختلف عرضه می گردند.

اجزای یک راهبند ست ونی عبارتند از: سیستم محرک موجود در راهبند ستونی، سیستم کنترل راهبند ستونی، محفظه تعبیه شده جهت قرارگیری قطعات و استوانه های متحرک راهبند ستونی تمام تجهیزات مکانیکی راهبند ستونی در داخل استوانه محرک قرار دارد. این استوانه محرک نیز در داخل زمین قرار دارد. اطراف تجهیزات راهبند ستونی قرار داده شده در داخل زمین بتن می ریزند. هرچه بتن به کار برده شده در نصب راهبند ستونی از کیفیت بالاتری برخوردار باشد، راهبند ستونی در مقابل ضربه مقاوم تر خواهد بود. بر اساس همین راهبند ستونی بر اساس مقاومت به دو نوع راهبند ستونی معمولی و راهبند ستونی ضد تروریست تقسیم می شود. سیستم محرک راهبند ستونی نیز در دو نوع هیدرولیک و الکترومکانیک است.
این نوع از راهبندها شامل یک استوانه متحرک از جنس فولاد می باشد. این سیلندر درون زمین قرار گرفته و به کمک یک مرکز کنترل می توان بالا و پایین رفتن آن را کنترل نمود. در زیر پوسته این استوانه مجموعه سیلندر و پمپ هیدرولیک قرار گرفته که با پمپاژ روغن حرکت سیلندر را امکان پذیر می کند. نصب راهبندهای ستونی نسبت به سایر مدل های راهبند دشوارتر بوده و برای نصب آن به یک حفره به عمق تقریبی 1.5 متر نیاز است. استوانه، سیلندر و پمپ هیدرولیک درون یک محفظه (پیت) قرار گرفته و کل مجموعه درون حفره قرار داده شده و اطراف آن با بتن پر می شود.
این نوع از راهبند ستونی به علت برخورداری از استوانه از جنس فولاد ضخیم، مقاومت قابل ملاحظه ای در برابر ضربه داشته و در مدل های آنتی تروریست در برابر ضربه ای به اندازه 700 کیلوژول مقاومت می کند. این میزان انرژی معادل با ضربه حاصل از برخورد یک کامیون به وزن تقریبی 6.5 تن با سرعت 70 کیلومتر بر ساعت می باشد. بنابراین استفاده از بولارد (راهبند ستونی) در محل های با امنیت بالا نظیر مراکز نظامی و سفارتخانه ها توصیه می شود.
نکات مهم در انتخاب بولارد یا راهبند ستونی
بولاردها یا راهبندهای ستونی را چگونه انتخاب کنیم؟ در کنار پارامترهایی مانند ظاهر بولارد، برند راهبند ستونی، ارتفاع ستون، کیفیت ساخت و . . . انتخاب بولارد دارای دو پارامتر اساسی و اصلی برای انتخاب می باشد. در ادامه این دو پارامتر مهم تعریف می شود
Impact resistance مقاومت در برابر ضربه
این مقدار که بر اساس ژول می باشد مقدار ضربه ای را نشان می دهد که بولارد یا راهبند ستونی توانایی تحمل دارد و پس از وارد شدن این ضربه بولارد از کار نمی افتد و به کارکرد خود ادامه می دهد
Breaking resistance مقاومت شکست
این مقدار که بر اساس ژول می باشد مقدار ضربه ای را نشان می دهد که بولارد یا راهبند ستونی پس از وارد شدن این فشار یا ضربه از کار افتاده و دیگر توانایی کارکردن را نخواهد داشت، البته بایستی در نظر داشت این مقدار، میزان ژولی را نشان می دهد که راهبند حتی با خراب شدن نیز اجازه عبور از معبر را نخواهد داد.
انواع راهبند ستونی
راهبند ستونی یا بولارد معمولی
راهبند ستونی یا بولارد ضد تروریست
راهبندهای ستونی دارای دو دسته بندی اصلی می باشند که راهبندهای دسته اول بیشتر برای محیطهای مسکونی، اداری و تجاری که از لحاظ امنیتی زیاد مهم نیستند استفاده می شوند و راهبندهای دسته دوم برای محیطهای نظامی و محیطهایی که از لحاظ امنیتی بسیار مهم می باشند مورد استفاده قرار می گیرند. بطور مثال در دسته راهبندهای ضد تررویست ، بولاردهایی هستند که توانایی برخورد با کامیونی به وزن 6.5 تن با سرعت 70 کیلومتر بر ساعت را دارا بوده و اجازه عبور از معبر را نخواهند داد. شایان ذکر است در دسته راهبندهای ضد تروریست اکثرا کمپانی های سازنده از بولاردها و راهبندهای ستونی هیدرولیک استفاده می کنند.
سیستم محرک
بر اساس سیستم محرکی راهبند ستونی به دو دسته الکترومکانیک و هیدرولیکی تقسیم میشود.
بولارد الکترومکانیک
در راهبند ستونی الکترومکانیک، نیروی لازم برای حرکت این نوع راهبند را یک موتور الکتیکی به استوانه متحرک منتقل میکند این نوع بولارد سیکل کارکرد پایین تری نسبت به نوع هیدرولیک داشته و به لحاظ میزان تردد در ساعت مقیاس کمتری نسبت به راهبند های هیدرولیکی دارد، هزینه تعمیر و نگهداری آنها بالاست و عمر کمی نسبت به بولارد هیدرولیکی دارد، به همین علت امروزه بیشتر از بولارد هیدرولیکی استفاده میشود.
بولارد الکتروهیدرولیکی
در مدل هیدرولیکی نیروی حاصل نیروی لازمه برای حرکت استوانه توسط فشار روغن موجود در قسمت زیرین بولارد ایجاد میشود.در بولارد هیدرولیکی مجموعه محفظه روغن و موتور و پمپ هیدرولیک در فضای داخل استوانه متحرک قرار داده می شود. روغن خروجی پمپ با فشار بالا به یک سیلندر منتقل شده و با حرکت دادن پیستون داخل این سیلندر، حرکت خطی استوانه متحرک ایجاد میشود.
راهبند های نیزه ای:
راهبند نیزه ای وسیلهای است که با محدود کردن دسترسی ها در انواع اماکن باعث بالا بردن امنیت می شوند. این راهبند شامل یک میله بلند و یک تیغ است که به یک پایه ثابت یا متحرک متصل است. پایه بر روی زمین کار گذاشته میشود و تیغه ها به سمت بالا بر روی آن قرار می گیرد. بهترین کاربرد راهبند نیزه ای در خیابان ها و معابر است که باید در آنجا تردد یک طرف صورت بگیرد. برخی از افراد برای زود رسیدن به مقصد یا دور زدن محدودیت ها با خودرو خلاف جهت تردد میکنند.
کنترل این امر توسط نیروهای انسانی مشکل می باشد از این رو از راهبند های نیزه ای استفاده میکنند. زمانی که خودرو در جهت مجاز تردد کند راهبند هیچ عکس العملی نشان نمیدهد ولی برای خودروهایی که در جهت مخالف تردد میکنند و از روی راهبند عبور میکنند ،نیزهای ردیف شده برای پنجره کردن لاستیک خودرو عمل میکنند و در کمتر از ۲ثانیه از قلاف خود بیرون می آیند.راهبند نیزه ای بنا به سفارش مشتری دارای طول ،عرض و ضخامت متفاوت می باشد.معمولاً طول این گونه راهبند ها از ۳ تا ۶ متر و ارتفاع آن ها از ۷۰ الی ۱۰۰ سانتیمتر می باشد.
این نوع راهبند ها با کاربرد امنیتی به منظور منهدم کردن لاستیک خودروهای سبک و سنگین طراحی شده اند با قابلیت باز دارنده. برای بکارگیری مراکز نظامی، تجاری اداری و مسکونی دارای حساسیت امنیتی مورد استفاده قرار می گیرد.این راهبند با به کار گیری یک سیستم هیدرولیکی میتواند نیزه هارا از زمین خارج کرده و لاستیک وسایل نقلیه را منهدم کند و مانع ادامه حرکت وسایل نقلیه شود . این سره نیزه ها از جنس فولاد آب دیده بوده و با ارتفاع 10 تا 40 سانتی متر موجود است.این راه بند با توجه به نیاز و محل قرار گیری میتواند عرض طول و یا حتی ارتفاع متفاوتی داشته باشد.
همچنین به دلیل اینکه راهبند نیزه ای در داخل زمین قرار دارد و بایستی در فصول سرد و همچنین مناطق سردسیر با همان سرعت عمل کند، این نکته را در راهبند نیزه ای دارای اهمیت می کند از این رو راهبند نیزه ای تا دمای منفی 35 درجه نیز با همان سرعت عمل می کند. به عبارتی قدرت راهبند نیزه ای به گونه ای است که قادر به شکستن یخ زدگی می باشد.

راهبند های کشویی:
این مدل راهبند ها با بکارگیری از سیستم الکتروموتوری (شانه دنده ای) با قابلیت بازدارندگی متوسط، زمان باز شدن مسیر در این نوع راهبند با حساب عرض معبر متفاوت است.
راهبند فنس دار
راهبند با بوم فنس دار یا حصار دارای ویژگیهای بسیار بالایی میباشد.که از جمله مزایای این راهبند میتوان به موارد زیر اشاره کرد.از ویژگی های خاصی که راهبند فوق ،می توان به مسدود کردن کامل مسیر،جهت جلوگیری از ورود هرگونه انسان و حتی حیوانات کوچک اشاره کرد.و همچنین به دلیل ایجاد سازه بیشتر و محکمتر ساختار بسیار متفاوت راهبند فوق نسبت به دیگر بومهای راهبند داشته.که از جمله آنها میتوان به محکمتر بودن آلیاژ بوم راهبند اشاره نمود.همچنین در متراژهای متفاوتی از جمله ۳/۵ متری ، ۵ متری و در موارد خاص تا نه متر می توان ایجاد نمود.
راهبند زنجیری
راهبند زنجیری اتوماتیک دارای دو بدنه (پایه) که در سمت چپ و راست محل مورد نظر قرار داده می شود سپس زنجیری به این دو بدنه جهت مسدود کردن راه متصل میشود . اینگونه راهبندها به دلیل استفاده از زنجیر از جنس آهن و فولاد نسبت به راهبندهای بومداراز ایمنی بالاتری برخوردار هستند. اما به دلیل شکل ظاهریشان متقاضیان کمتری دارد. راهبند زنجیری اتوماتیک دارای یک موتور الکترونیکی و یا هیدرولیکی هستن که معمولاً ولتاژ ۲۲۰ولت دارد و مکانیزم بالا و پایین کردن زنجیر توسط ریموت کنترل انجام میشود.
راهبند های زنجیری دارای سرعت عملکرد بالایی هستند به همین دلیل از آنها در اماکن شلوغ و پرتردد مثل بیمارستان و آتش نشانی ها و .... استفاده میشود. راهبند های زنجیری اتوماتیک ضدآب و بسیار مقاوم در برابر هر شرایط آب و هوایی هستند و هزینههای نگهداری آنها به مراتب از دیگر راهبردهای پایین تر است.راهبندهای زنجیری معمولاً در طول ۱۰، ۱۵ و ۲۰ متر ساخته می شود و سرعت حرکت زنجیر در این گونه راهبندها یک و نیم متر بر ثانیه است .از لحاض قیمت راهبند های زنجیری نسبت به سایر راهبندها دارای هزینه پایین تری هستند.
چپ یا راست بودن راهبند:
در هنگام خرید راهبند با توجه به محیط نصب باید به سمت چپ و یا راست بودن راهبند توجه کنید تا به دردسر نیفتید.البته در بعضی از انواع راهبند میتوان چپ و راست بودن را تنظیم نمود.
منظور از بوم تلسکوپی چیست؟
بسیاری از کمپانی ها بوم ها را به گونه ای میسازند تا چند متری بتوان به آن اضافه کرد. به طور مثال شرکت سیماران راهبند با بوم تلسکوپی دارد. این بوم 4 متر ثابت دارد و دو متر نیز درون آن وجود دارد که می توان روی آن 4 متر پیچ نمود و اندازه بوم راهبند را به 6 متر افزایش داد.همانند آنتن رادیو که دو تکه درون هم جمع و باز میشوند.
امکانات و قابلیتهای راهبند اتوماتیک پارکینگ:
راهبندها اغلب دارای 2 عدد ریموت کنترل هستند و از مدارفرمان میکروپروسسور بهره میبرند این بدان معنیست که ورودیهای مختلفی روی آنها است. شما میتوانید آنهارا به دوربین های پلاک خوان یا سیستم تگ RFID و یا اکسس کنترل مجهز کنید تا کاملا به صورت هوشمند جلوی افراد غیر مجاز را بگیرید.
دراین سیستم شما اطلاعات پلاک مورد نظر را به سیستم ریدر میدهید ویا برای اشخاص تگ با فرکانس RFID در نظر میگیرید با این کار حتی میتوان آمار رفت و آمد را گرفت و محدودیت تردد در ساعاتی از شبانه روز قائل شد ویا حتی با اظافه کردن ریموت به تعداد دلخواه تردد را به خود کاربر واگذار کرد. همچنین برای جلوگبری از تصادف با راهبند میتوان آنهارا به چشم الکترونیکی و فلاشر تجهیز کرد.
اجزای راهبند اتوماتیک
بدنه راهبند : بخش اصلی و تکیه گاه بازو میباشد که کلیه متعلقات الکتریکی و مکانیکی در آن نصب میگردد و الزاما از مقاومت بالایی در برابر آسیب های فیزیکی برخوردار است !
بازوی راهبند : پروفیلی مخصوص که علاوه بر مقاومت بالا در برابر تنش ، کرنش و خمش دارد از وزن پایینی برخوردار است !
سیستم محرکه راهبند : بخش اصلی راهبند میباشد که شامل قطعات هیدرولیک ، الکترو مکانیک و یراق مکانیکی میباشد که نقش اصلی در عملکرد راهبند را عهده دار است !
مرکز کنترل راهبند : بخش پردازنده فرایند کارکردی راهبندها میباشد و در تنوع دیجیتال یا آنالوگ در محصولات مختلف مشهود است .
عملکرد راهبند بازویی ( راهبند میله ای ) بیشتر سمبولیک و هشدار برای راننده وسایل نقلیه میباشد.به عبارت دیگر راهبندهای بازویی مقامت چندانی در برابر برخورد با وسایل نقلیه ندارند و در صورتی که هدف از نصب راهبند جلوگیری از عبور خودرو باشد باید از انواع دیگری از راهبند با مقاومت بالا در برابر برخورد استفاده شود که به راهبند ضد تهاجم یا راهبند ستونی شناخته می شوند .